Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

INS:Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele 11 luni din 2022, ca serie brută, cu 12,6%

S.B. Ştirile Zilei /

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele 11 luni din 2022, ca serie brută, cu 12,6%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele 11 luni din 2022, faţă de perioada similară din 2021, ca serie brută, cu 12,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,1%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică, informează news.ro.

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 12,6%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+24,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+9,2%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+21,8%), construcţiile inginereşti (+12,7%) şi la clădirile rezidenţiale (+3,4%)", arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,1%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,2%), lucrările de reparaţii capitale (+16,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+7%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+20%), construcţiile inginereşti (+6%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,8%).

NOIEMBRIE 2022 COMPARATIV CU OCTOMBRIE 2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 5,9%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,6%), lucrările de construcţii noi (+4,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,8%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+6,5%), clădirile nerezidenţiale (+6,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,1%).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-6,7%) şi la lucrările de construcţii noi (-4%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 4,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-3%) şi la construcţiile inginereşti (-2,1%).

Clădirile rezidenţiale au crescut cu 3%.

NOIEMBRIE 2022 COMPARATIV CU NOIEMBRIE 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 20,3%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+60,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+22,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+14,9%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+30,9%), clădirile nerezidenţiale (+20,6%) şi la clădirile rezidenţiale (+0,9%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 20%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+59,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+15,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+28,7%), clădirile nerezidenţiale (+21,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,3%).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional