Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2023

Investiţii de 12 milioane euro într-o comună vrânceană, pentru atragerea turiştilor

Amenajări /

Sursa foto: facebook / Catalin Toma

Sursa foto: facebook / Catalin Toma

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Vizantea-Livezi este o comună din Vrancea, aflată în nordul judeţului, în valea râului Vizăuţi, şi pe care primarul vrea să o transforme în prima staţiune balneoclimaterică din zonă. În acest sens, edilul Dragoş Ciubotaru a anunţat că, în următorii doi ani, acolo vor fi investiţi 12 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind dedicată construirii unei baze de tratament , investiţie susţinută de Compania Naţională de Investiţii.

  Ideea îi aparţine primarului Dragoş Ciubotaru, care spune că întregul plan de dezvoltare a comunei este susţinut de potenţialul fantastic al zonei. Mai exact, în Vizatea-Livezi se găsesc izvoare cu ape minerale cu proprietăţi curative cunoscute de 130 de ani şi care au deja certificarea Ministerului Sănătăţii. Plecând de la această comoară a comunei, Dragoş Ciubotaru a realizat un proiect ce prevede construirea unei baze de tratament moderne pentru care a accesat fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Doar acest proiect are o valoare de 8 milioane de euro.

  "Este vorba despre o investiţie care pune în valoare izvoarele minerale sulfuroase şi sărate pe care le avem la Vizantea-Livezi, o investiţie care era foarte necesară, atât pentru sănătatea oamenilor, cât şi pentru dezvoltarea turistică a zonei. La noi e o zonă foarte frumoasă, din păcate dezvoltată zero pentru că nu am avut parte de proiecte pe zona de valorificare a izvoarelor şi turism. Preţul este unul major, care integrează atât parte de cazare, cât şi pe cea de restaurante, bază de tratament propriu-zisă care nu este numai bază de tratament, este o clădire cu amprentă de 1.500 de metri pătraţi, cu subsol, parter şi un etaj. Nu avem doar tratament, ci avem şi parte de agrement, avem piscină de fizioterapie, relaxare, dar avem şi tot felul de cabinete, de exfolieri faciale, beauty şi aşa mai departe. Evident, avem tratamentul cu apă minerală sulfuroasă, băi la cadă şi tot felul de proceduri. Avem aparatură de aproximativ 1 milion de euro, finanţată deja", a declarat primarul Drogoş Ciubotaru.

  În paralel, în zonă vor fi derulate şi alte proiecte menite să atragă turişti de toate vârstele. În total, investiţia se ridică la 12 milioane de euro.

  "Lângă amplasamentul bazei de tratament avem teren de aproximativ 27 de hectare, unde vom pune în valoare un roller coaster. Vrem să facem şi locul de joacă pentru copii şi un parc de aventură şi ne dorim tare mult ca în următorii doi ani să le facem pe toate, astfel încât oamenii să vină cu drag, pentru că zona este foarte frumoasă şi să le putem oferi tot felul de activităţi pentru petrecerea timpului", a explicat primarul comunei Vizantea-Livezi.

  Lucrările au demarat în luna august, iar termenul de execuţie este de 24 de luni. Investiţia de la Vizantea-Livezi reprezintă cea mai mare investiţie de la zero realizată în ultimii ani, în turismul balnear din România.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Internaţional