Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2021
Abonament gratuit

LA ÎNCEPUT DE 2021TESSERACT ARCHITECTURE ajunge la o cifră de afaceri anuală de aproape 1 milion de euro

G.U. Ştirile Zilei /

TESSERACT ARCHITECTURE ajunge la o cifră de afaceri anuală de aproape 1 milion de euro

TESSERACT ARCHITECTURE, un studio de arhitectură fondat în anul 2015 de arhitectul Raluca Şoaita, ajunge la început de 2021 la o cifră de afaceri anuală de aproape 1 milion de euro, înregistrând o creştere de aproape 5 ori mai mare faţă de anul precedent, pe fondul nevoilor din ce în ce mai ridicate atât pe segmentul facilităţilor medicale private şi publice din România, cât şi pe cel al spaţiilor logistice şi industriale, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Până în prezent, arhitecţii TESSERACT au proiectat în România peste 500.000 de metri pătraţi de spitale şi facilităţi industriale, de producţie şi diferite clădiri cu funcţiuni comerciale - în medie, 100.000 mp de clădiri proiectate anual.

TESSERACT ARCHITECTURE este singurul studio de arhitectură din România şi unul dintre puţinele din Europa Centrală şi de Est specializate în proiectare de infrastructură dedicată sectorului de sănătate, ce necesită un grad particular de expertiză, notează sursa citată.

Între proiectele realizate de TESSERACT se află numeroase spitale şi clinici private din portofoliul operatorilor privaţi din sănătate, construcţia Spitalului de copii din Bucureşti (#NoiFacemUnSpital), o iniţiativă - premieră în România a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, iar recent TESSERACT ARCHITECTURE a fost desemnat în calitate de proiectant general a două mari spitale judeţene, la Focşani şi Sibiu, aflate în stadiul de studiu de fezabilitate în acest moment, notează sursa citată.

"Arhitectura medicală are foarte multe particularităţi, iar la nivel tehnic - respectarea normelor epidemiologice, realizarea de circuite corecte şi coordonarea de specialităţi specifice complexe - reprezintă o provocare pentru arhitecţi. De-a lungul întregii cariere am dedicat 15 ani de studiu amănunţit acestui domeniu, iar în acest moment suntem singurii din România care am ajuns la acest nivel de specializare tehnică în arhitectura pentru sănătate.

În continuare, ne concentrăm pe viitorul acestui domeniu, iar preocuparea noastră centrală este umanizarea spaţiilor reci din spitalele româneşti şi dezvoltarea unor forme de design şi arhitectură care participă la vindecarea pacientului. Cel mai recent exemplu în acest sens este conceptul de design interior "Copacul Vieţii" dezvoltat pentru iniţiativa #NoiFacemUnSpital, prin care am creat un spaţiu ludic, atipic spitalelor româneşti obişnuite, care participă la îmbunătăţirea moralului copiilor bolnavi de cancer şi care îi ajută în mod real în lupta cu boala. Suntem foarte recunoscători că am putut participa în acest proiect," declară Raluca Şoaita, arhitect fondator TESSERACT.

Potrivit sursei citate, studioul TESSERACT a realizat şi numeroase spitale modulare, în multe dintre cazuri cu implicarea pro-bono a echipei de arhitecţi, atât pentru pacienţi cu Covid - 19 cât şi pentru alte grupuri vulnerabile. Între cele mai recente dintre acestea se numără Spitalul Modular 1 Elias, în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, Unitatea Modulară Elias, Unitatea Modulară SCJU Sibiu, Spitalul Modular 2 Piatra Neamţ (dedicat ATI), Spitalul modular din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov.

Studioul TESSERACT include o echipă de 10 arhitecţi, dar şi un epidemiolog implicat activ în proiectele de arhitectură medicală. Alături de aceştia, TESSERACT ARCHITECTURE lucrează constant cu specialişti din diverse funcţiuni adiacente proiectelor dezvoltate - precum psihologi, antropologi, sociologi - care contribuie la dezvoltarea de spaţii adecvate beneficiarilor finali ai acestora (ex. pacienţi, aparţinători, cadre medicale - în cazul spitalelor şi clinicilor).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Investiţii

Perspective

Companii