Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

LA NIVEL NAŢIONALPeste 26.000 de dosare - depuse pentru finanţarea prin Programul Casa Verde Fotovoltaice 2019

E.O. Ştirile Zilei /

Peste 26.000 de dosare - depuse pentru finanţarea prin Programul Casa Verde Fotovoltaice 2019

În Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019 au fost depuse 26.300 de dosare la nivel naţional, cele mai multe pentru Regiunea Nord-Est (4116 de cereri, pentru finanţări în valoare de 81.980.000 de lei), iar numărul cel mai mic a fost înregistrat pentru Regiunea de Vest (cu 2643 de cereri, în valoare de 52.200.000 de lei). Deşi fondurile pentru celelalte regiuni s-au epuizat, pentru zona Bucureşti-llfov mai pot fi încă depuse dosare, pentru această regiune fiind înscrise în platforma AFM, până acum, 3.257 de dosare, în valoare totală de 80.000.000 de lei, transmit reprezentanţii E-acumulatori.ro.

 Dan Tudose, Manager E-acumulatori.ro, subliniază: "După sistarea şi reluarea Programului Naţional Casa Verde Fotovoltaice în toamna anului trecut, suntem activ interesaţi de stadiul dosarelor şi derularea programului, mai ales că E-acumulatori.ro - instalator autorizat AFM prin firma P Plus 2002 SRL - are sute de dosare înregistrate în platforma virtuală dedicată. Mai mult, ne dorim să îi asigurăm pe cei care ne-au ales ca furnizori de eforturile pe care le facem pentru a lucra alături de noua conducere a Administraţiei Fondului de Mediu pentru buna derulare a programului. Am fost asiguraţi de AFM si Ministerul Mediului că toate dosarele vor fi evaluate corect, iar cele care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate vor primi şi finanţarea dorită. Mai mult, ni s-a menţionat că se doreşte publicarea la finalul fiecărei luni a dosarelor analizate, iar până la finalul lunii aprilie să se finalizeze evaluarea tuturor dosarelor. Aşteptăm cu interes aceste acţiuni pentru a putea începe instalarea propriu-zisă a panourilor fotovoltaice şi pentru a ajuta clienţii noştri şi românii din toată ţara să devină prosumatori. Considerăm că sunt paşi importanţi către o Românie mai verde şi mai sustenabilă energetic".

Panourile fotovoltaice asigură persoanelor fizice proprietari de imobile independenţă energetică (70-80 % din ce consumă este generat de panouri) şi, în plus, acesta se va bucura de o economie importantă la factura de energie. Programul AFM asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional