Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2021
Abonament gratuit

Lotul 3 din segmentul nordic al Autostrăzii Capitalei, atribuit unei firme din Turcia

I.Ghe. Ştirile Zilei /

Lotul 3 din autostrada A0, din jurul Capitalei, are desemnată compania care se va ocupa de proiectarea şi executarea lucrărilor. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că, în urma reevaluării ofertelor - conform deciziilor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi Curţii de Apel Bucureşti, procedura de atribuire a contractului pentru poiectura şi execuţia lotului 3, în lungime de 8,6 kilometri, a fost câştigată de firma turcă IC Ictas Insaat Sanayi ve Ticaret AS, care susţine că poate realiza lucrările pentru 413,66 milioane lei fără TVA. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani.

În cadrul contractului pentru lotul 3, CNAIR menţionează că antreprenorul va realiza mai multe lucrări de artă, incluzând 7 pasaje, două dintre acestea având lungimi de 318,3 metri şi respectiv 466,5 metri.

"Avem un câştigător anunţat pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din Autostrada de centură a Bucureştiului, semi-inelul nordic. Este vorba de tronsonul lung de 8,6 kilometri, între Afumaţi şi Pantelimon, care cuprinde nu mai puţin de 7 pasaje. (...) La fel ca în cazul proiectelor similare, vom discuta cu antreprenorul să urgenteze proiectarea. Sper ca această licitaţie să nu fie din nou contestată, astfel încât să putem semna cât mai rapid contractul", a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Ministrul de resort a precizat că pe semi-inelul sudic al autostrăzii din jurul Capitalei vom putea circula din anul 2023, iar pe cei circa 100 de km ai întregii autostrăzi de centură, în anul 2024.

Autostrada din jurul Capitalei, ce va avea 100 de kilometri, este împărţită în două segmente: nord şi sud. Segmentul Sud al autostrăzii A0 este împărţit în trei loturi, pentru care au fost anuntaţi câştigătorii licitaţiilor în aprilie-mai 2019:

- Lotul 1, între autostrada Soarelui (A2) şi Jilava, pe o distanţă de 16,3 kilometri este construit de compania Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS. Valoarea contractului semnat în august 2019 este de aproape 830,7 milioane lei fără TVA;

- Lotul 2, între Jilava şi DN 6, pe o distanţă de 7 kilometri, este construit de aceeaşi firmă ca şi lotul 1, pentru suma de 750,85 milioane lei, fără TVA;

- Lotul 3, între DN 6 şi autostrada A1, pe 17,5 kilometri, va fi realizat de asocierea Aktor SA - Euro Construct Trading SRL, în 42 de luni pentru suma de 853,42 milioane lei fără TVA.

Segmentul Nord al autostrăzii A0 este împărţit în patru loturi:

- Lotul 1, între DJ 601 şi DN 1 ( zona Corbeanca), de 17,5 kilometri, va fi construit de compania turcă Nurol Insaat Ve Ticaret AS, pentru aproape 746,8 milioane lei, fără TVA. Durata lucrărilor: 12 luni pentru proiectare, 22 de luni pentru construcţie, de la data semnării contractului;

- Lotul 2, între DN 1 (zona Corbeanca) şi DN 2 (zona Afumaţi), de 19 kilometri, este în construcţie de către asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL. Valoarea contractului semnat în luna mai 2021 este de 831,9 milioane lei fără TVA, iar durata totală de proiectare şi executare este de 34 luni;

- Lotul 3, între DN 2 (zona Afumaţi) şi DN 3 (zona Cernica), de 8,6 kilometri a fost atribuit companiei IC Ictas Insaat Sanayi ve Ticaret AS, care susţine că poate realiza lucrările pentru 413,66 milioane lei fără TVA;

- Lotul 4, între DN 3 (zona Cernica) şi autostrada Soarelui A2, de 4,5 kilometri, este construit de asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL. Valoarea contractului semnat în august 2020 este de 312,6 milioane lei fără TVA, durata totală de proiectare şi execuţie fiind de 30 luni.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional