Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2023

Ministerul Dezvoltării a semnat contracte cu finanţare din PNRR pentru eficientizare energetică şi locuinţe nZEB plus

G.D. Ştirile Zilei /

Ministerul Dezvoltării a semnat contracte cu finanţare din PNRR pentru eficientizare energetică şi locuinţe nZEB plus

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 162 de noi contracte de finanţare, depuse prin componenta C10 - Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 146 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării, au o valoare totală de 556.499.633,43 lei şi vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice, construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri şi locuinţe de serviciu pentru specialişti din sănătate şi învăţământ, elaborarea şi actualizarea în format GIS a documentaţiilor de planificare urbană şi amenajarea teritoriului, precum şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin realizarea unor piste pentru biciclete (şi alte vehicule uşoare) şi achiziţionarea unor sisteme de transport inteligente, a unor sisteme de siguranţă şi supraveghere video, a unor sisteme inteligente de management urban/local şi a unor puncte de reîncărcare vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.417 de contracte de finanţare, se mai arată în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional