Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

MINISTERUL MEDIULUI:"Proprietarii de case pot primi de la stat până la 15 mii de euro dacă îşi termoizolează casele"

M.A. Ştirile Zilei /

Ovidiu Pascutiu

Ovidiu Pascutiu

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat în dezbatere publică Ghidul de finanţare pentru programul Casa Eficientă Energetic, prin care proprietarii de case pot primi de la stat până la 15.000 de euro dacă îşi termoizolează casele, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, programul oferă finanţare pentru mai multe tipuri de soluţii de eficienţă energetică, însă este greu să-ţi atingi obiectivele prevăzute în program fără a recurge la termoizolaţie, mai ales termoizolaţie cu vată minerală, conform Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Vată Minerală din România (APIVMR).

Preşedintele APIVMR, Ovidiu Păscuţiu, a declarat: "Casa Eficientă Energetic este un răspuns binevenit la provocările legate de impactul construcţiilor asupra mediului şi promovează eficienţa energetică ajutând proprietarii de case să economisească bani şi să trăiască în condiţii mai bune. Proiectul a fost iniţiat într-un moment în care şi industriile din zona eficienţei energetice aveau nevoie de susţinere. Din punctul nostru de vedere, cea mai bună utilizare a banilor pe care statul îi oferă este anveloparea casei folosind vata minerală. Este soluţia care asigură nu doar economiile de energie necesare pentru a te încadra în cerinţele din acest program, dar oferă şi o serie de beneficii conexe, începând cu aspectul estetic - casa ta va arăta mai bine după renovare - şi terminând cu cele practice, din zona confortului şi siguranţei".

Acesta a detaliat pe marginea celor 5 avantaje pe care izolarea cu vata minerală le are faţă de alte soluţii prevăzute în programul Casa Eficientă Energetic:

1.Economie de energie pe termen lung

Vata minerală este un material durabil, care îşi păstrează proprietăţile pe termen lung. Astfel, proprietarii vor economisi aceeaşi cantitate de energie şi peste câteva decenii.

2.Siguranţă la incendiu

Vata minerală este un produs incombustibilceea ce asigură protecţia nu doar a imobilului şi a obiectelor din interior, ci mai ales a vieţilor oamenilor şi animalelor de companie care trăiesc în interiorul caselor.

3.Rezistenţă pe termen lung

Vată minerală este un material rezistent şi flexibil, cu proprietăţi mecanice care se menţin pe o durată mare de timp.

4.Confort crescut în interiorul clădirilor, inclusiv fonic

Trăim în case nu doar pentru a ne proteja de frig şi căldură, ci şi pentru un nivel crescut de confort. Vata minerală creşte nivelul de confort, atât prin faptul că previne apariţia mucegaiului cât şi prin faptul că ne protejează de zgomotele din exterior datorită proprităţilor sale fonice, astfel încât ne vom putea odihni sau concentra mai bine în interiorul caselor.

5.Un aspect plăcut

Dintre toate soluţiile de eficienţă energetică oferite de programul Casa Eficientă Energetic, beneficiulestetic care vine odată cu termoizolarealocuinţei cu vatămineral esteunic. Acest aspect tevaelibera de o muncăsuplimentară data viitoarecând vei dori să schimbiaspectulcasei tale.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional