Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Nordis Group a vândut 324 de apartamente în perioada iunie - august 2020

J.P. Ştirile Zilei /

Nordis Group a vândut 324 de apartamente în perioada iunie - august 2020

Nordis Group face bilanţul pentru finalul verii şi arată care sunt schimbările prin care a trecut piaţa în acest sezon. Astfel, comparativ cu sezonul de vară din 2019, când au fost vândute 152 de unităţi în ansamblurile rezidenţiale şi hoteliere Nordis Mamaia 5

şi Nordis Sinaia 5
, în lunile iunie-august 2020 s-au vândut 324 de studiouri şi apartamente, conform unui comunicat trimis redacţiei.

De la începutul anului 2020 (perioada ianuarie - septembrie), cele două proiecte din portofoliul Nordis Group au ajuns la un număr de 523 de unităţi vândute faţă de anul trecut când, în aceeaşi perioadă, vânzările au ajuns la doar 226 de apartamente.


În ceea ce priveşte vânzările în lunile de vară ale anului 2019, valoarea cumulată a acestora a dus la aproximativ 9 milioane de euro, în timp ce, în 2020, vânzările au crescut până la 25 de milioane de euro. Până la finalul anului, Nordis Group estimează o creştere a acestei sume, dat fiind faptul că în lunile de iarnă oamenii îşi vor dori o casă de vacanţă sau o cameră de hotel la munte. Proiectul Nordis Sinaia 5
a avut deja un mare succes, astfel că dezvoltatorul se aşteaptă la creşterea vânzărilor în acest complex începând cu sezonul rece.

Dacă la nivel internaţional cultura de a avea o casă de vacanţă este foarte bine înrădăcinată, specialiştii Nordis Group au remarcat o evoluţie a acestui comportament de cumpărare şi la români, care au început să aprecieze astfel de proprietăţi, în special în ultima perioadă. În ciuda provocărilor acestui an, compania a dublat numărul de unităţi vândute, astfel că în ceea ce priveşte zona hotelieră, vânzările au crescut cu 50%, iar în cea rezidenţială cu 100%. Pandemia i-a făcut pe români să înţeleagă importanţa achiziţiei unei case de vacanţă, nevoia unui loc pentru odihnă, relaxare, pentru a sta împreună cu familia sau chiar pentru a lucra.

 

Alexandru Mihai, Senior Partner Nordis Group: "Nu a fost nicio surpriză pentru noi faptul că în ultima perioadă oamenii şi-au dorit mult mai mult să investească în domeniul imobiliar. Cu siguranţă, este o consecinţă a pandemiei şi a sentimentului de siguranţă pe care acum şi-l doresc tot mai mulţi dintre noi. Aş spune chiar că românii începeau să adopte şi tendinţa de a cumpăra o casă de vacanţă, iar schimbarea s-a produs poate cu 5-7 ani mai repede, date fiind noile împrejurări. Din punctul nostru de vedere, acum este un moment propice pentru a investi într-o proprietate. Dacă privim situaţia curentă la nivel naţional, este posibil ca în perioada imediat următoare să asistăm la o devalorizare monetară, iar un imobil reprezintă o investiţie sigură, de durată şi care poate aduce beneficii lunar. Tocmai de aceea, în ultimele luni, aproximativ 90% din clienţii noştri au achitat proprietatea cu fonduri din surse proprii, fără a fi sprijiniţi bancar sau din alte împrumuturi. Mai mult decât atât, oamenii apreciază conceptul nou pe care îl propunem, hotel şi rezidenţial, şi faptul că pot investi într-o cameră de hotel sau că pot locui într-un ansamblu în care se bucură şi de facilităţile unui hotel de 5
. Acest concept, unic în România, are deja succes".

Dacă la începutul pandemiei oamenii erau sceptici cu privire la noile achiziţii, această atitudine a fost depăşită cu rapiditate, iar acum Nordis Group raportează rezultate excelente, prin crearea de noi oportunităţi. Mulţi cumpărători şi-au achiziţionat în această perioadă apartamente mari cu terase generoase pentru ei şi familia lor, iar pe de altă parte mulţi au avut dorinţa de a investi într-un produs care să le aducă un randament garantat lunar.

Primele două corpuri ale ansamblului Nordis Mamaia 5
urmează să fie terminate până la finalul acestui an şi, în paralel, se lucrează la finisajele interioare, dar şi la amenajări. Primele trei corpuri sunt vândute într-un procent semnificativ, iar compania se aşteaptă ca până în luna decembrie să vândă foarte bine şi unităţile din corpul 4. De asemenea, proiectul din Sinaia a fost remarcat şi privit foarte bine în acest an şi, cu siguranţă, lunile următoare (perioada toamnă - iarnă) vor aduce şi aici un număr important de achiziţii.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Proiecte - Case Mexi

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Compania de case Mexi realizează construcţii pe structură metalică, indiferent de scopul utilizării: case, hale, spaţii de birouri etc.

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional