Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2022
Abonament gratuit

OPINII:Criptomonedele cuceresc piaţa imobiliară din România

S.B. Ştirile Zilei /

Criptomonedele cuceresc piaţa imobiliară din România

În ultimii doi ani, piaţa imobiliară din România a înregistrat un trend ascendent în ceea ce priveşte tranzacţiile cu criptomonede. Principalele avantaje ale folosirii criptomonedelor în vânzarea şi cumpărarea de imobile îl reprezintă rapiditatea şi, implicit, fluxul simplificat al tranzacţionării. Rata inflaţiei din ce în ce mai mare din România şi fluctuaţia criptomonedelor au făcut ca investiţiile imobiliare să fie mai sigure, astfel se poate genera un randament garantat pe termen lung.

În 2018, în România s-a vândut primul imobil cu criptomonede, iar de atunci tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari din ţară recurg la monedele virtuale pentru a atrage un nou segment de cumpărători. Este vorba despre cei care au investit în criptomonede în urmă cu 2-3 ani şi care tranzacţionează în mod frecvent acum cu ele.

Pentru a demonstra procedura simplă şi sigură Iosif Gabor, Asociat/ Marketing Manager SC SIVCO Rezidence SRL explică întregul proces de vânzare-cumpărare: "Clientul ne oferă contravaloare apartamentului în Bitcoin, calculat la plata Cash şi noi îi oferim apartamentul dorit. Susţinem clientul pe tot parcursul interacţiunii noastre cu suport juridic, în vederea finalizării tranzactiilor de acest tip".

Avantajele de a achizitiona un apartament/casă/teren cu plata prin criptomoneda Bitcoin, de exemplu, faţă de a achiziţiona cash sunt multiple. Pentru cei ce tranzacţionează criptomonedele sau le deţin în portofele virtuale, pe termen mai lung, pentru a le converti în Fiat (EURO, USD sau RON) au de plătit 10% impozit, apoi se pot folosi de bani în vederea achiziţiei unui imobil. Practic, la cumpărarea unui apartament, clientul face un schimb dacă plăteşte cu Bitcoin.

Statistic, cele mai multe tranzacţii imobiliare din România s-au făcut cu Bitcoin, deoarece această monedă virtuală este cea mai populară criptomonedă de la noi şi este un adevărat "store of value". Acest instrument de tranzacţionare a adus randamante foarte bune celor care au investit pe termen lung. Tinerii din domeniul IT&C sunt un public ţintă extrem de căutat în acest sens, ei fiind integraţi în mai multe comunităţi de investitori în zona de criptomonede.

În decursul ultimilor ani, tot mai multe proiecte imobiliare din Bucureşti, Cluj şi Sibiu au anunţat că acceptă criptomonede.

Printre cele mai de succes demersuri în aces sens, din nord-vestul ţării se numără şi proiectul dezvoltat de Sivco Residence din Iaşi. Compania a anunţat, încă de la începutul anului 2022, că oferă posibilitatea achiziţiei de apartamente noi în criptomoneda Bitcoin. Finalizarea construcţiei celor 2 blocuri noi va avea loc în August 2022, iar mutarea locatarilor se va face până în Decembrie 2022.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional