Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2023

Opus Land depăşeşte pragul de 400 milioane euro al investiţiilor totale în Cosmopolis

G.D. Ştirile Zilei /

Opus Land depăşeşte pragul de 400 milioane euro al investiţiilor totale în Cosmopolis

Opus Land Development va investi în acest an aproximativ 50 de milioane de euro în construcţia a aproximativ 500 de noi locuinţe în cadrul Cosmopolis, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, investiţiile totale în cadrul Cosmopolis vor depăşi pragul de 400 de milioane de euro, acesta fiind una dintre cele mai mari investiţii într-un proiect imobiliar din România, indiferent de segmentul pieţei sau de zonă.

Potrivit sursei citate, investiţia de circa 50 de milioane de euro bugetată pentru acest an în dezvoltarea Cosmopolis este cea mai ridicată investiţie anuală realizată de Opus Land de la demararea construcţiei proiectului în 2007.

În a doua parte a anului va fi finalizată şi extinderea Cosmopolis Plaza, strip mall-ul din cadrul proiectului, care va ajunge la o suprafaţă închiriabilă de 20.000 de metri pătraţi, similară cu cea a unei galerii comerciale şi a unui hipermarket de dimensiuni mari, care se va transpune prin aproximativ 50 de noi magazine. Adiţional, anul trecut a fost deschis şi un magazin Lidl în cadrul Cosmopolis Plaza, Lidl devenind astfel unul dintre puţinii retaileri de mari dimensiuni care administrează o unitate în cadrul unui proiect rezidenţial local.

Tot în acest an va fi inaugurat în cadrul proiectului şi un wellness club Sweat, care cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi va fi cel mai mare centru din reţeaua naţională a companiei. Acesta va cuprinde o piscină interioară de dimensiuni semi-olimpice, un centru SPA şi o zonă dedicată divertismentului şi cumpărăturilor de articole sportive, subliniază sursa citată.

"Am împlinit recent 15 ani de la începerea Cosmopolis, perioadă în care am reuşit să dezvoltăm un oraş în sine, primul oraş construit în România în ultimii zeci de ani. Cosmopolis nu reprezintă doar o suită de blocuri ci include şi facilităţile şi funcţiunile specifice unui oraş şi ne dorim şi vom extinde tot mai mult lista acestora", a declarat Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis.

Peste 5.100 de apartamente şi vile au fost finalizate până în prezent în Cosmopolis, comunitatea din cadrului proiectului numărând deja aproximativ 14.000 de persoane. Dezvoltarea continuă a Cosmopolis va face ca proiectul să ajungă la circa 5.600 de locuinţe finalizate în acest an şi la o comunitate de aproximativ 15.000 de rezidenţi, după investiţii totale de peste 430 milioane de euro.

"Continuăm să identificăm şi să propunem cele mai bune soluţii în proiectele în care suntem implicaţi, fie că vorbim de noi funcţiuni, facilităţi sau inovaţii tehnologice. Dezvoltarea Cosmopolis va continua şi în 2023 dar şi în anii următori, pentru cel puţin încă un deceniu, urmând ca oraşul Cosmopolis să ajungă la dimensiuni similare cu cele ale unor oraşe precum Curtea de Argeş sau Sighişoara", a declarat Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN Romania şi project manager Cosmopolis din partea companiei.

Adiţional strip mall-ului, printre facilităţile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădiniţe şi o şcoală primară, patru parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 50 de piscine exterioare, numeroase locuri de joacă pentru copii, mai multe restaurante şi cafenele, o sală de fitness, terenuri de fotbal şi de tenis, servicii de pază a proiectului 24/24h precum şi de transport, pe bază de abonament, până la staţiile de metrou Pipera şi Aurel Vlaicu. În plus, recent a fost sfinţit şi paraclisul parohiei ortodoxe Cosmopolis, lucrările la fundaţia bisericii din cadrul proiectului fiind în desfăşurare.

Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puţin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuinţe şi o comunitate de peste 30.000 de persoane.

SVN Romania are şi trei birouri regionale, în Braşov, Cluj - Napoca şi Covasna şi este consultantul şi agentul a peste 15 proiecte rezidenţiale amplasate în Bucureşti şi în ţară. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanţi imobiliari şi personal administrativ, se menţionează în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional