Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Opus Land majorează investiţia în dezvoltarea Cosmopolis la 29 milioane de euro

A.P. Ştirile Zilei /

Opus Land majorează investiţia în dezvoltarea Cosmopolis la 29 milioane de euro

Opus Land va majora la 29 de milioane de euro investiţia anuală în dezvoltarea Cosmopolis, un amplu proiect rezidenţial din România. Suma este cu circa o treime mai mare comparativ cu investiţia derulată în 2020, scrie un comunicat de presă al companiei.

Aproximativ 500 de noi locuinţe se vor adăuga în 2021 celor peste 4.100 deja finalizate în cadrul Cosmopolis. Dintre acestea, aproximativ jumătate vor fi reprezentate de vile.

În plus, vor fi adăugate noi facilităţi sau extinse cele deja existente. Cea mai importantă va fi reprezentată de extinderea strip mall - ului deja existent în cadrul Cosmopolis, acesta urmând să îşi tripleze suprafaţa.

Extinderea strip mall -ului va permite adăugarea de noi magazine şi funcţiuni celor deja existente, care includ în acest moment un supermarket, cafenele, cofetării, restaurante, pub, fast-food, brutărie, spaţii de servicii, magazine de produse tradiţionale, clinică veterinară şi mai multe saloane de înfrumuseţare.

În acest an vor fi amenajate noi zone verzi şi minimum 12 noi piscine, care se vor adăuga celor 35 deja existente în cadrul Cosmopolis.

Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN Romania şi project manager Cosmopolis din partea companiei a declarat: "2020 a fost un an bun pentru Cosmopolis, în ciuda contextului general existent. Ne-am adaptat foarte rapid, ceea ce ne-a permis să înregistrăm rezultate similare cu cele din anii anteriori".

În 2020 au fost încheiate 488 de tranzacţii noi în cadrul Cosmopolis, obiectivul de vânzări pentru acest an fiind de aproximativ 500 de unităţi. Preţurile în cadrul proiectului pornesc de la 51.500 de euro + TVA pentru studiourile duble (56 de metri pătraţi construiţi) şi de la 99.400 de euro + TVA pentru vilele cu etaj (99 de metri pătraţi construiţi).

Adiţional strip mall-ului, printre facilităţile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădiniţe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 35 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, numeroase restaurante şi cafenele şi o sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019.

Comunitatea din cadrul Cosmopolis numără în prezent peste 11.000 de locuitori şi este estimată să ajungă la peste 13.000 de persoane la finalul anului 2021.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional