Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2023

Prima Development Group: 5 lucruri la care să fii atent când cumperi un apartament

S.B. Ştirile Zilei /

Prima Development Group: 5 lucruri la care să fii atent când cumperi un apartament

Achiziţionarea unui apartament este întotdeauna un prilej de emoţii şi bucurie, mai ales pentru cei care intenţionează să locuiască în el. Dar se întâmplă frecvent ca, într-un timp relativ scurt, proprietarii să descopere neajunsurile noii locuinţe şi să constate că nu e suficient ca un apartament să arate bine pentru a fi achiziţia ideală. Există multe alte aspecte care trebuie avute în vedere când cumperi un apartament pentru ca acesta să ofere tot confortul şi să fie o bună investiţie. Cum descoperi viciile ascunse ale clădirilor? Iată 5 lucruri la care să fii atent.

1. Nu doar metrii pătraţi contează!

"Decizia de achiziţie a unui apartament nu trebuie făcută ţinând cont doar de metrii pătraţi pe care-i oferă", spune Adrian Stoichină, COO Prima Development Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, cu peste 10 proiecte active în Bucureşti şi Oradea. "Contează mult compartimentarea, iar aspectul cel mai important pe care trebuie să-l aibă în vedere cumpărătorii este cel al desfăşurării apartamentului la faţadă", explică COO-ul Prima Development Group. Prin urmare, cei care doresc să achiziţioneze un apartament trebuie să observe dacă locuinţa este bine compartimentată, are spaţii suficiente de depozitare, geamuri mari, dar şi dacă este desfăşurată la faţada clădirii. "Unele apartamente întrunesc majoritatea acestor criterii, dar cu toate acestea, unele spaţii importante - ca cel de luat masa sau cel de gătit - sunt poziţionate mai degrabă în adâncime, depărtate de faţadă. Astfel, apartamentele nu sunt de fapt luminoase, iar calitatea locuirii este una slabă", spune Adrian Stoichină.

2. Fii atent la proporţiile camerelor!

Pare surprinzător, dar un dormitor de 14 metri pătraţi poate oferi un confort mai redus decât unul de 12, dacă nu este bine proporţionat. Când este vizionat un apartament în vederea achiziţiei, trebuie verificate şi adâncimile camerelor, nu doar suprafaţa.

3. Detaliile au o însemnătate majoră!

La achiziţia unui apartament, există multe detalii mai puţin vizibile, mai ales dacă acesta este cumpărat în stadiul de proiect. Însă, proprietarul se va lovi de aceste detalii zi de zi şi ele vor face diferenţa în ce priveşte sentimentul de confort conferit de locuinţă. "Clienţii ar trebui să întrebe dezvoltatorul, spre exemplu, cum a gândit design-ul spaţiilor comune sau al parcărilor subterane. Atenţia deosebită acordată detaliilor este un semn bun", este opinia COO-ului Prima Development Group, dezvoltator imobiliar de două ori premiat internaţional la European Property Awards.

4. Observă modul cum este echipat apartamentul!

Nu doar brandul centralei termice sau al tâmplăriei sunt importante când se achiziţionează un apartament, ci toate elementele cu care este echipat. De la locul unde este montat aerul condiţionat, la numărul prizelor deasupra blatului de bucătărie şi amplasarea corpurilor de iluminat, fiecare lucru contează. Dar, de obicei, inconvenientele sunt observate treptat, în primele luni de la mutare, iar rezolvarea problemelor necesită investiţii suplimentare şi disconfort. "Dacă într-un apartament recent achiziţionat descoperi că nu există priză pentru încărcarea telefonului lângă canapea, nu poţi să stingi lumina în dormitor fără să te ridici din pat sau trebuie să scoţi zilnic din priză un electrocasnic ca să foloseşti un altul - toate acestea sunt lucruri care scad considerabil confortul locuirii. Este preferabil să observăm aceste aspecte înainte de achiziţie, pentru că, dacă ne izbim de ele zilnic, nu mai sunt detalii, ci lucruri importante", spune Adrian Stoichină.

5. Cât de adânci sunt balcoanele sau terasele?

În cazul balcoanelor, importantă este nu doar suprafaţa, ci şi adâncimea lor. Astfel, un balcon de 10 mp poate părea mare, dar dacă nu are suficientă adâncime, va fi transformat (cel mult) într-un spaţiu de depozitare. Nu va avea niciodată şansa să fie o oază de verdeaţă unde poate fi luată masa în serile de vară. În acelaşi timp, un balcon de 6 mp bine proporţionat poate avea utilizări multiple - de la spaţiu de relaxare, prelungire a livingului, până la mini grădină urbană. "Pentru ca un balcon sau o terasă să permită proprietarilor să se bucure într-adevăr de ele trebuie să aibă o adâncime utilă de 1,8 - 2 m", explică Adrian Stoichină.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional