Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2021
Abonament gratuit

Prime Kapital finalizează demolarea la Silk District şi avansează cu lucrările de construcţie pentru faza 1

G.U. Ştirile Zilei /

Prime Kapital finalizează demolarea la Silk District şi avansează cu lucrările de construcţie pentru faza 1

Prime Kapital, dezvoltator, investitor şi operator imobiliar, finalizează astăzi procesul de demolare al clădirilor de pe fosta platforma industrială Teba prin demolarea celei mai înalte construcţii, se arată într-un comunicat de presă.

"Astăzi, cea mai înaltă clădire de pe teren a fost demolată prin implozie şi considerăm finalizate lucrările de demolare. Majoritatea materialelor rezultate în procesul de demolare vor fi reutilizate, în conformitate cu scopul nostru de a construi proiecte sustenabile. Prin Silk District, reabilităm o fostă platformă industrială aflată în paragină, localizată foarte aproape de centrul oraşului şi o redăm comunităţii", declară Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital.

Clădiri vechi vs. Silk District

Silk District este un proiect imobiliar de amploare ce aduce în Iaşi un concept integrat, de tip mixed-use, un model de dezvoltare urbană sustenabilă, cu beneficii extinse asupra comunităţii ieşene. Localizat aproape de centrul oraşului şi deservit de o infrastructură foarte bună şi de conexiuni la toate cartierele oraşului prin reţeaua de transport urban, le va permite ieşenilor să se deplaseze uşor către punctele de interes ale Iaşului şi să îşi folosească mai puţin maşinile.

Potrivit comunicatului, prin încorporarea de funcţii multiple, complementare, proiectul Silk District îşi propune să dezvolte o comunitate ce le va permite cetăţenilor să integreze viata personală cu cea profesională şi cu cea socială, promovând astfel echilibrul. Silk District va oferi ieşenilor toate funcţiunile de care au nevoie zilnic: locuinţe, birouri, supermarket, magazine, restaurante, spaţii verzi vaste, unităţi de depozitare subterane pentru rezidenţi, săli de fitness, grădiniţă. Proiectul introduce, de asemenea, structuri de parcare integrate pe mai multe niveluri care vor oferi acces direct la apartamente, servind în acelaşi timp ca o caracteristică de design dinamic şi asigurând un cartier fără maşini.

"Faza 1 a componentei rezidenţiale este deja în construcţie şi estimăm că va fi finalizată până la sfârşitul anului 2022, în timp ce construcţia fazei 2 va fi demarată la începutul anului viitor. În ceea ce priveşte birourile, ne propunem să începem construcţia fazei 1 la începutul anului viitor şi să finalizăm la sfârşitul anului 2023. Astfel, spre final de 2023, odată cu prima fază de birouri vom vedea finalizate aproximativ 700 de apartamente, lucrări majore de infrastructură împreună cu vaste spaţii verzi şi de petrecere a timpului liber, având totodată aproximativ 700 de apartamente în construcţie în următorele faze", declară Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital.

Zonele office vor fi conectate prin zone pietonale cu zonele rezidenţiale, comerciale, şi astfel va fi asigurat accesul facil la restaurante, terase, parcuri, clinici şi grădiniţă etc. Prin implementarea de spaţii pietonale şi destinaţii comerciale şi de agrement, proiectul va reduce traficul şi poluarea.

Concomitent cu dezvoltarea unui nou cartier de tip mixed-use din Iaşi, Silk District va contribui şi la reamenajarea spaţiilor publice din vecinătatea proiectului prin recondiţionarea intersecţiei Calea Chişinăului cu Bulevardul Tudor Vladimirescu, precum şi prin extinderea Bulevardul Tudor Vladimirescu. Aceste lucrări vor reprezenta un beneficiu direct pentru toţi ieşenii şi vor contribui la continua dezvoltarea a oraşului.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Companii

Internaţional