Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

Proces antitrust împotriva Apple

Internaţional /

Proces antitrust împotriva Apple
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Departamentul de Justiţie al SUA (DoJ) a anunţat că a intentat Apple un proces antitrust, acuzând gigantul tehnologic de monopol ilegal pe piaţa telefoanelor mobile inteligente, care îndepărtează concurenţii şi sufocă inovaţia. Conform acuzaţiilor, Apple are monopol de putere pe piaţa smartphone-urilor şi îşi foloseşte controlul asupra iPhone pentru "a se angaja într-un comportament ilegal". Apple a numit procesul "greşit în ceea ce priveşte faptele şi legea" şi a anunţat că "se va apăra viguros contra acuzaţiilor". Preşedintele Joe Biden a cerut Departamentului Justiţie şi Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC) să pună în aplicare reglementările antitrust. Este vizată în special fortăreaţa digitală pe care a construit-o Apple Inc în jurul iPhone şi a altor produse populare, cum ar fi iPad, Mac şi Apple Watch, pentru a crea aşa numita "grădină zidită" (o gamă restrânsă de informaţii la care sunt limitaţi abonaţii unui anumit serviciu). Strategia a ajutat Apple să devină cea mai prosperă companie mondială, cu venituri anuale de aproape 400 miliarde de dolari şi, până recent, cu o capitalizare bursieră de peste 3.000 miliarde de dolari. Însă, anul acesta, acţiunile Apple au scăzut cu 7%, chiar dacă piaţa bursieră a atins noi niveluri record, astfel încât rivala Microsoft, care s-a confruntat cu un proces antitrust în urmă cu un sfert de secol, să devină cea mai valoroasă companie globală. "Consumatorii nu ar trebui să plătească preţuri mai mari deoarece companiile încalcă reglementările antitrust. Noi susţinem că Apple şi-a menţinut monopolul de putere pe piaţa smartphone-urilor, nu pur şi simplu fiind înaintea concurenţei datorită meritelor, ci prin încălcarea reglementărilor antitrust. Dacă nu luăm măsuri, Apple doar va continua să-şi consolideze monopolul pe piaţa telefoanelor mobile inteligente", a declarat procurorul general Merrick Garland.

  În luna martie, Comisia Europeană a amendat cu 1,8 miliarde euro (două miliarde dolari) gigantul american Apple pentru practici competitive neloiale ce implică serviciul său de streaming muzical, Apple Music, în urma plângerii depuse de Spotify. Amenda are legătură cu practicile Apple de a cere companiilor plata unei taxe de 30% pentru vânzările făcute prin aplicaţiile pe sistemul de operare iOS al Apple pentru iPhone-uri şi iPad-uri. Companiile care vor să evite taxa şi, în schimb, oferă preţuri mai scăzute trebuie să gestioneze vânzările în afara aplicaţiei. Dar Apple le interzice, de asemenea, să folosească aplicaţia iOS pentru a informa utilizatorii în legătură cu preţurile sau pentru a furniza un link către o pagină unde să-şi facă abonament, a precizat Comisia Europeană.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional