Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

Proiect imobiliar de peste 240 de apartamente pe vechea locaţie TeraPlast

A.P. Ştirile Zilei /

Proiect imobiliar de peste 240 de apartamente pe vechea locaţie TeraPlast

Grupul TeraPlast împreună cu Alfa Construct Partners vor dezvolta un proiect imobiliar în Bistriţa. În cadrul acestui parteneriat, TeraPlast pune la dispoziţie terenul iar Alfa Construct Partners va edifica, pe cheltuiala sa, imobilele, anunţă un comunicat de presă al TeraPlast.

Terenul se află pe strada Zefirului, unde TeraPlast şi-a desfăşurat activitatea până în 2011 când a fost finalizată relocarea în Parcul Industrial TeraPlast din Sărăţel.

Alexandru Stânean, director general TeraPlast, a precizat: "De 10 ani de când stă nefolosit, acest activ nu aduce valoare nici pentru acţionarii noştri şi nici pentru comunitatea din care facem parte. Suntem cel mai mare grup cu capital românesc din judeţ, deci dincolo de poarta parcului industrial avem responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea comunităţii locale şi a oraşului. Acum terenul va fi valorificat şi va revitaliza o parte uitată a Bistriţei prin cele peste 240 de apartamente din cadrul proiectului. E păcat să dezvoltăm oraşul la 7-8 km de centrul oraşului, în Viişoara şi Livezile, iar o zonă aflată la 1 km de centru să rămână în paragină."

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de maximum 6 ani. Acesta prevede construirea în 4 etape a şase blocuri cu peste 240 de apartamente şi peste 350 de locuri de parcare. Ansamblul include alei carosabile, pietonale, spaţii verzi şi un loc de joacă pentru copii, conform comunicatului de presă.

Vânzarea apartamentelor se va realiza în etape, pe măsura finalizării fiecărui bloc din ansamblu. TeraPlast va primi, prin dare în plată, minim 1,2 milioane de euro pentru acest teren, sumă care ar putea creşte cu minim 30% în funcţie de coeficienţii de urbanism obţinuţi prin PUZ.

În 2019, în judeţul Bistriţa-Năsăud s-au construit 748 de locuinţe şi s-au tranzacţionat 1.271 de locuinţe. Peste jumătate dintre ele, atât construite, cât şi tranzacţionate, au avut loc în municipiul Bistriţa.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional