Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Proiectul rezidenţial LOFT green apartments va reprezenta România la concursul Uniunii Europene 2022 în domeniul arhitecturii contemporane

A.P. Ştirile Zilei /

Proiectul rezidenţial LOFT green apartments va reprezenta România la concursul Uniunii Europene 2022 în domeniul arhitecturii contemporane

România va fi reprezentată, anul acesta, la concursul de arhitectură contemporană, de ansamblul rezidenţial Loft Green Apartments, conceput de arhitectul Maxim Calujac şi dezvoltat de Ecovillas, la Mogoşoaia, potrivit unui comunicat de presă Loft Green Apartments.

Lista include 449 de lucrări finalizate în perioada octombrie 2018 - octombrie 2020 şi provin din 41 de ţări. Este singurul proiect de arhitectură din România care va participa la concursul organizat de Uniunea Europeană şi se referă la proiectul de locuinţe colective pe care dezvoltatorul Ecovillas le construieşte în Mogoşoaia.

Maxim Calujac este un arhitect din Republica Moldova, fiind cel care a gândit arhitectura proiectului LOFT. Complexul LOFT green apartments cuprinde trei imobile cu un regim de înălţime D+P+4E, compartimentate diferit, cu elemente de design unic pentru fiecare locuinţă, ce include cărămidă şi beton.

Complexul este construit în Mogoşoaia, fiind amplasat între două păduri mari, cu vedere panoramică spre pădure din orice locuinţă şi ferestre foarte mari, având design bio-climatic pentru mai multă lumină naturală în orice sezon. Cele trei clădiri au fost gândite să ofere confort şi intimitate locatarilor, fiind blocuri cu regim mic de înălţime mic, iar poziţionarea acestora şi spaţierea lor ajută la respectarea intimităţii locatarilor.

Complexul nu poluează, folosind pompe de căldură geotermice ce utilizează energia regenerabilă a pământului pentru a încălzi, răci şi pentru asigurarea apei calde în locuinţe. LOFT green apartments este construit din materiale cât mai sustenabile şi oferă un design de tip loft cu beton şi cărămidă.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional