Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2021
Abonament gratuit

RAPORT JLL:Volumul investiţiilor în piaţa imobiliară a scăzut în primul trimestru din 2021

S.B. Ştirile Zilei /

Volumul investiţiilor în piaţa imobiliară a scăzut în primul trimestru din 2021

Volumul investiţiilor în piaţa imobiliară, în primul trimestru din 2021, a fost de circa 74 milioane euro, cu aproximativ 50% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport JLL.

Cel mai recent raport de piaţă al JLL subliniază o evoluţie diferită a fiecărui segment de piaţă în primul trimestru din punct de vedere al cererii, unde spaţiile industriale şi logistice continuă să atragă cel mai mare interes, în timp ce livrările noi au scăzut semnificativ pe aproape toate categoriile de active.

Potrivit JLL, deşi există încă multă incertitudine în ceea ce priveşte sfârşitul pandemiei, un număr consistent de tranzacţii sunt în diverse stadii şi ar putea să fie închise în acest an, astfel, experţii estimeaază că în 2021 volumul va depăşi 700 milioane de euro.

De asemenea, sectorul de birouri continuă să fie cel mai lichid, reprezentând aproximativ 50% din volumul potenţial din 2021.

Cererea totală în piaţa de birouri din Bucureşti a fost de 51.000 mp, puţin sub cea din T1 2020 (55.000 mp). Cererea netă a reprezentat 19.600 mp, comparabil cu 19.200 mp înregistrată în primul trimestru din 2020.

Totodată, rata de neocupare a continuat să crească în T1, până la 13,4%, de la aproximativ 11,3% în T4 2020. Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va dura probabil întregul an, iar întoarcerea angajaţilor în birouri se va face treptat. Acest lucru, combinat cu suprafaţa semnificativă de spaţii noi care urmează să fie livrată în acest an, va duce cel mai probabil la creşterea în continuare a ratei de neocupare.

Livrările de proiecte noi în T1 2021 au totalizat 29.500 mp, astfel că stocul din Bucureşti a ajuns la aproape 3 milioane mp. Comparativ cu T1 2020, noile livrări din primul trimestru din 2021 s-au redus cu 60%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective