Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2021
Abonament gratuit

RAPORT: Tranzacţii constante în piaţa imobiliară, livrări record şi preţuri în uşoară creştere

F.D. Ştirile Zilei /

 Tranzacţii constante în piaţa imobiliară, livrări record şi preţuri în uşoară creştere

Sectorul rezidenţial din România va înregistra în 2019 cele mai bune rezultate din istoria sa modernă, atât în Bucureşti cât şi în celelalte pieţe regionale majore din România, fiind caracterizat de tranzacţii constante, livrări record şi preţuri în uşoară creştere, potrivit raportului de piaţă "Residential Market Genome - Toamna 2019" publicat de către compania de consultanţă imobiliară SVN Romania.

Astfel, în Bucureşti şi împrejurimi, cea mai mare piaţă regională locală, se va înregistra un nou record de livrări de locuinţe noi. Datele oficiale arată că în primul semestru s-au livrat cu 46,5% mai multe locuinţe în Bucureşti şi llfov, comparativ cu perioada similară din 2018.

Numărul de tranzacţii încheiate se prefigurează a fi la un nivel similar cu cel înregistrat anul anterior - asta în ciuda unui început de an tumultos, atât din punct de vedere al evenimentelor din sfera socialo-politică cât şi din punct de vedere al informaţiilor contradictorii privind evoluţia pieţei rezidenţiale.

În tot acest context, preţurile de tranzacţionare şi-au continuat tendinţa de creştere, în ultimele 12 luni înregistrându-se o majorare de aproximativ cinci procente.

Revenirea numărului de tranzacţii s-a produs într-un context general de diversificare şi majorare a ofertei pe palierele superioare ale pieţei rezidenţiale, 2019 fiind de altfel primul an în care segmentul middle market a deţinut ponderea majoritară pe piaţa rezidenţială din Bucureşti.

Cluj - Napoca rămâne cea mai mare piaţă rezidenţială regională din România, cu aproximativ 7.000 de locuinţe livrate în oraş şi împrejurimi. Preţurile şi-au continuat tendinţa de majorare şi în 2019 iar gradul de absorbţie pe durata construcţiei s-a menţinut la un nivel foarte ridicat, de peste 90%.

Cluj - Napoca este de altfel o piaţă rezidenţială atipică, aproximativ 80% dintre tranzacţiile încheiate de către persoanele fizice fiind realizate din resurse proprii, potrivit companiei.

SVN Romania este una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară active în România, având operaţional şi un birou regional în Cluj - Napoca.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional