Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

RE/MAX ROMÂNIA:Cererea pentru case din trimestrul 3, creştere cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

Ştirile Zilei /

Cererea pentru case din trimestrul 3, creştere cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

Potrivit unei analize realizate de RE/MAX România, noul context social determinat de criza Covid-19 a adus modificări în ceea ce priveşte interesul locativ al românilor. Astfel, în ultimele luni a crescut considerabil cererea pentru achiziţia de case, cu peste 50% în T3 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

"Starea de urgenţă, respectiv izolarea socială, a reprezentat factorul declanşator al acestor schimbări, iar potrivit informaţiilor noastre tendinţa se va menţine. Având în vedere evoluţia pandemiei şi ameninţarea unei noi situaţii de lockdown, dar şi accesul facil la creditare, considerăm că cererea pentru case atât urbane, cât şi limitrofe marilor oraşe, va fi în creştere şi în perioada următoare", a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX, cererea pe segmentul de case la nivel naţional a cunoscut în ultimele luni o creştere remarcabilă faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Concret, în T3 2020 s-a înregistrat o creştere a cererii cu 54,3% pe acest tip de proprietăţi faţă de T3 2019. Totodată, cererea de case a crescut cu cca. 125% în lunile ulterioare stării de urgenţă, respectiv iunie - septembrie 2020 faţă de perioada ianuarie-martie 2020, procente înregistrate cumulat pe segmentele vânzare şi închiriere.

Cele mai multe cereri s-au înregistrat în oraşe mari ale ţării, cu o puternică piaţă imobiliară, în top trei fiind Bucureşti, Cluj şi Braşov. Printre principalele criterii de selecţie solicitate de posibilii cumpărători sau chiriaşi se numără, preponderent în această ordine - suprafaţa construită, suprafaţa terenului, locaţia şi preţul.

Totodată, specialiştii au remarcat şi creşterea interesului pentru apartamentele mai mari, în special pentru cele cu terase generoase sau grădini. La nivel general, cererea pentru apartamente a cunoscut o creştere de 17,5% în T3 2020, faţă de T3 2019.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional