Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2022
Abonament gratuit

ROCA Industry preia pachetul majoritar al Eco Euro Doors

S.B. Ştirile Zilei /

ROCA Industry preia pachetul majoritar al Eco Euro Doors

ROCA Industry, holdingul care reuneşte companiile din domeniul materialelor de construcţii aflate în portofoliul ROCA Investments, a semnat contractul de achiziţie a unui pachet de 70% din acţiunile companiei Eco Euro Doors (EED), potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, cu o experienţă de 27 de ani pe piaţă şi peste 320.000 unităţi vândute în 2021, se va alătura astfel celor două companii prin care-şi desfăşoară activitatea ROCA Industry - BICO Industries şi Sarcom.

"Această tranzacţie este aliniată strategiei ROCA Industry de a dezvolta şi scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcţii, atât pe baza unei strategii comune, cât şi prin sinergiile generate din activitatea acestora. Cu know-how-ul şi resursele pe care le avem deja în acest sector de activitate, vom aborda împreună cu echipa de management din EED provocările şi oportunităţile care ne aşteaptă, cu scopul de a duce compania la următorul nivel. Eco Euro Doors este un jucător consacrat, cu o poziţie consolidată în industrie, un portofoliu variat de produse şi o strategie comercială bine definită. Ne bucurăm că experienţa sa vastă va deveni parte a ROCA Industry şi suntem pregătiţi să creştem în continuare acest business românesc. Conform planurilor şi obiectivelor noastre, ROCA Industry are un potenţial uriaş de a contribui la creşterea competitivităţii şi autonomiei industriei de materiale de construcţii autohtone", a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Cu o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021, Eco Euro Doors va continua să se dezvolte prin introducerea de noi produse adaptate nevoilor în schimbare ale consumatorilor, prin orientarea către nişa Premium şi prin extinderea portofoliului de clienţi şi a capacităţii de producţie.

"Astăzi deschidem uşa către un nou capitol în viaţa Eco Euro Doors şi suntem bucuroşi să ne alăturăm ROCA Industry. Credem în aceleaşi valori, în nevoia de agilitate şi rezilienţă în business şi împărtăşim aceeaşi încredere în capacitatea de a construi un viitor solid. Prin planurile şi strategia noastră am urmărit mereu să răspundem nevoilor în schimbare ale românilor şi vom continua să ne dezvoltăm şi diversificăm portofoliul de produse într-o perioadă favorabilă industriei noastre, în care consumatorii tind să acorde mai multă importanţă şi atenţie spaţiului în care locuiesc", a declarat Claudiu Căşvean, fondatorul Eco Euro Doors.

Prin concentrarea competenţelor şi resurselor către domeniul materialelor de construcţii, ROCA Industry vizează crearea de strategii comune şi de sinergii în activitatea companiilor sale. BICO Industries este cel mai mare producător autohton de plasă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre principalii producători la nivel european, iar Sarcom este unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România.

Tranzacţia are loc în contextul unei dinamici bune a sectorului producătorilor de uşi, estimat în 2020 la o valoare totală de 140 milioane euro, la nivel local şi cu o rată de creştere anuală (CAGR) estimată să ajungă la 6% între 2022-2025. La nivel european proiecţia pentru această rată este de 7%, pentru aceeaşi perioadă, potrivit Interbiz Research Consulting. Totodată, pe sectorul construcţiilor rezidenţiale este aşteptat un avans de 6% până în 2024, în condiţiile în care, potrivit Eurostat, România este ţara cu cea mai ridicată rată a numărului de proprietari de locuinţe, cu nu mai puţin de 96,8%.

Holdingul de materiale de construcţii Roca Industry va fi listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar ultima investiţie contribuie la implementarea strategiei pe termen lung a companiei, aceea de a construi o structură solidă, formată din investitori, antreprenori, specialişti din diverse domenii şi un management dedicat, cu o capacitate de adaptare la orice condiţii economice.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional