Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2022
Abonament gratuit

România, printre ţările UE cu cele mai importante creşteri ale lucrărilor de construcţii în luna ianuarie

G.U. Ştirile Zilei /

Sursă foto: https://pixabay.com/ro/photos/arhitect-oameni-plan-constructie-3979490/

Sursă foto: https://pixabay.com/ro/photos/arhitect-oameni-plan-constructie-3979490/

Lucrările de construcţii au crescut în Uniunea Europeană în luna ianuarie, iar România se numără printre ţările membre cu cel mai important avans, atât de la o lună la alta cât şi în ritm anual, arată datele publicate, astăzi, de Eurostat, informează Agerpres.

Conform acestor date, lucrările de construcţii au crescut cu 3,9% în UE şi în zona euro de la o lună la alta. În rândul statelor membre UE, cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Polonia (19%), Germania (10,1%) şi România (8,3%). În cazul României, creşterea din în luna ianuarie vine după o scădere de 0,2% înregistrată în luna decembrie.

În ritm anual, luna ianuarie 2022, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 4,1% în zona euro şi cu 4,8% în Uniunea Europeană. Şi în acest acest caz, România este printre ţările unde lucrările de construcţii au înregistrat o creştere puternică în ritm anual, cu un avans de 13,2%, o creştere mai mare în UE fiind înregistrată doar în Polonia (18,4%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2022, ca serie brută, cu 12,9% faţă de luna ianuarie 2021. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 9,4%.

Pe de altă parte, datele INS relevă că, în ianuarie 2022 comparativ cu decembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 62%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional