Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

SIXENSE România a înregistrat o creştere de peste 30% a cifrei de afaceri în primul semestru al anului

A.P. Ştirile Zilei /

SIXENSE România a înregistrat o creştere de peste 30% a cifrei de afaceri în primul semestru al anului

SIXENSE România, companie specializată în soluţii de monitorizare şi urmărire a comportării construcţiilor în timp, parte din SIXENSE GROUP, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion RON pe primele 6 luni din 2020, în creştere cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă un comunicat de presă al companiei.

Compania a încheiat 2019 cu o cifră de afaceri estimată la 1,8 milioane RON şi prevede o creştere semnificativă şi pentru întreg anul în curs, pe fondul investiţiilor care se fac în proiectele publice de infrastructură anunţate în 2020.

Mariana Garştea, CEO SIXENSE România şi SEE, a declarat: "Soluţiile noastre - care pornesc de la monitorizarea structurală şi geotehnică standard şi ajung la soluţii digitale inovatoare pentru project management şi asset management integrat - privesc întreg ciclul de viaţă al unei construcţii, de la execuţie până la exploatare. Creşterea şi evoluţia SIXENSE România sunt cu atât mai semnificative, cu cât vorbim despre o nişă în zona de construcţii, noi fiind hiper-specializaţi în acest domeniu versus cum arată restul industriei".

Cea mai mare parte din cifra de afaceri a fost realizată din servicii de monitorizare geotehnică şi structurală, precum şi din studii de tip InSAR (care detectează deplasările pe verticală ale structurilor şi ale pământului, din satelit). Cele mai multe proiecte au provenit din categoria de construcţii civile (office, retail şi rezidenţial), urmate de proiectele complexe de infrastructură, în mod special feroviară (poduri) şi rutieră.

Numai în 2019, compania a investit peste 60.000 de euro în echipamente, tehnologie şi formarea echipei. În prezent, SIXENSE România are o echipă de 11 persoane.

Valoarea medie a proiectelor gestionate de SIXENSE în România porneşte de la 1.000 de euro şi poate ajunge până la 7 milioane de euro, în funcţie de complexitate, specific şi mixul de soluţii necesare.

Mariana Garştea, CEO SIXENSE România şi SEE, a spus: "Atunci când am intrat pe piaţa din România, această parte dintr-un proiect de construcţii era aproape necunoscută sau se făcea în mod superficial. Mă bucur că, în 10 ani, am reuşit să creştem piaţa, să ne dezvoltăm chiar şi într-un context dificil cum este cel pe care îl traversăm în prezent şi să avem în portofoliu nu mai puţin de: 2 proiecte de linii de metrou monitorizate, 6 poduri instrumentate şi monitorizate, 55 de clădiri mari de birouri monitorizate în exploatare, 2 baraje instrumentate, 10 clădiri turn monitorizate şi primele 2 tunele feroviare monitorizate în ultimii 25 de ani".

Serviciile de urmărire a construcţiilor în timp ca cele oferite de SIXENSE România pot economisi cu până la 30% cheltuielile de folosire a infrastructurii, conform statisticilor PIARC (World Road Association, 2019).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional