Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

SLS Cargo inaugurează un nou terminal pe care îl va opera exclusiv

V.S. Ştirile Zilei /

Cristina Pop, Head of Asset Management P3 Logistic Parks Romania

Cristina Pop, Head of Asset Management P3 Logistic Parks Romania

SLS Cargo inaugurează primul terminal intermodal pe care îl operează exclusiv, investiţie realizată în incinta P3 Bucharest A1, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, investiţia realizată de SLS îi conferă companiei statutul de operator exclusiv al terminalului şi creşte capacitatea de operare a companiei oferită până acum doar prin intermediul terminalului feroviar de la Buftea. SLS Cargo a acumulat, în ultimii 3 ani, o suprafaţă de peste 55.000 de mp.

Mihai Stoica, Managing Director SLS Cargo, a declarat că: "Noul terminal, SLS BUCHAREST INTERMODAL TERMINAL, vine în întâmpinarea nevoii de a identifica soluţii pentru numărul mic de terminale feroviare raportat la optimul necesar pentru piaţa românească. Ne bucurăm că am găsit în P3 Logistic Parks un partener alături de care am putut realiza o investiţie extrem de necesară atât pentru dezvoltarea noastră, cât şi pentru dezvoltarea transportului de mărfuri în regim intermodal. Folosind noul terminal, SLS Cargo introduce conceptul de «o singură fereastră», deoarece combină serviciile de transport rutier, maritim şi aerian cu oricare dintre serviciile de depozitare, distribuţie şi consultanţă vamală aflate, de asemenea, în portofoliul nostru".

Transportul intermodal presupune utilizarea a cel puţin două soluţii de transport rutier/feroviar/naval unitatea de transport nu se divizează la schimbarea acestora.

Sursa arată că, în cadrul terminalului, până la finalul anului, capacitatea atinsă va fi de 750 de containere lunar, pentru care se vor efectua 4 manevre pentru un container. Ele vor circula tur-retur pe ruta care leagă terminalul de Constanţa Port.

Sursa precizează că principalii beneficiari vor fi marile parcuri logistice din vestul Capitalei. Containerele vor transporta bunuri de larg consum, materiale de construcţii sau alte materii prime. Noul terminal contribuie la scurtarea timpilor de deplasare.

Cristina Pop, Head of Asset Management P3 Loistic Parks Romania, a declarat că: "Ne bucurăm de succesul clienţilor noştri şi suntem tot timpul deschişi pentru a le oferi cele mai bune soluţii logistice, alături de facilităţile complete ale unui parc logistic modern şi de abordarea proactivă a echipei P3 România. Ritmul alert de creştere al SLS Cargo din ultimii ani şi alegerea P3 ca partener logistic arată atât importanţa domeniului transporturilor pentru celelalte industrii, cât şi contextul de creştere pe care parcul logistic P3 Bucharest A1 îl pune la dispoziţia chiriaşilor. În cei trei ani de colaborare, am crescut împreună şi am găsit soluţii sustenabile şi eficiente din punct de vedere operaţional pentru nevoile constante de extindere. În acest context, şi datorită ariei de expertiză, SLS Group devine operatorul oficial al terminalului feroviar din cadrul parcului P3".

În comunicat se mai arată faptul că terminalul va dispune de un sistem de operare, care va oferi: integrarea şi automatizarea proceselor operaţionale dintre departamentele interne, integrare cu partenerii asociaţi business-ului, predictibilitate internă şi externă a evenimentelor de terminal.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional