Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Somfy România şi-a crescut afacerile cu 30% în 2020

A.V. Ştirile Zilei /

Somfy România şi-a crescut afacerile cu 30% în 2020

Somfy România, furnizor de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire şi acces în locuinţe şi clădiri comerciale, anunţă o cifră de afaceri de 2,8 milioane de euro pentru 2020, în creştere cu 30% comparativ cu exerciţiul financiar anterior, potrivit unui comunicat al companiei.

Rezultatele pozitive, peste estimările iniţiale, se datorează creşterii accelerate a vânzărilor în al doilea semestru pentru principalele categorii de produse din portofoliu: sistemele de motorizare şi automatizare pentru rulouri, perdele, şi copertine, subliniază Somfy România.

La nivel global, vânzările Somfy Group au atins 1,257 miliarde de euro în 2020, mai mari cu 6,1% faţă de anul anterior. Printre zonele cu o contribuţie importantă la această performanţă se numără şi Europa de Est, având cea mai mare creştere procentuală.

Vlad Rovo, Country Manager Somfy România şi Moldova, declară: "Accelerarea vânzărilor din al doilea semestru al anului 2020 şi reducerea unor zone de cost, ca răspuns la criza sănătăţii, au adus o creştere semnificativă a rezultatului operaţional pentru anul financiar care tocmai s-a încheiat, atât pe plan local cât şi internaţional. Tendinţa de creştere a fost repartizată pe durata întregului semestru, ceea ce ne confirmă rolul central şi complex pe care l-a dobândit locuinţa în viaţa tuturor. Pentru Somfy România, impactul s-a observat în interesul pentru sistemele de umbrire de interior şi exterior, care să aducă confortul adecvat pentru multitudinea de activităţi desfăşurate în acelaşi spaţiu, precum şi pentru soluţiile smart-home care să gestioneze locuinţa în mod centralizat, deci să ofere un consum energetic mai mic".

Conform analizelor interne ale companiei, românii îşi îndreaptă atenţia şi cerinţele tot mai mult către produsele fiabile, din segmentul premium, care pot fi integrate şi interconectate în universul de casă inteligentă, fapt ce reiese şi din dublarea vânzărilor de sisteme smart-home Somfy.

"În contextul în care au petrecut mai mult timp în interior, oamenii au început să conştientizeze tot mai mult relevanţa şi importanţa alegerii sistemelor de automatizare şi motorizare pentru simplificarea stilului de viaţă, optimizarea costurilor, confortul termic, vizual şi acustic sporit, precum şi economia de timp adusă prin automatizarea acţiunilor repetitive. Aşadar, investiţiile într-o casă smart devin necesare pentru noile nevoi şi realitatea prezentă", mai spune Vlad Rovo.

În 2020, Somfy a extins la nivel global, inclusiv în România, parteneriatul cu trei companii reprezentative în industrii complementare: Assa Abloy, Danfoss şi Schneider Electric, în cadrul proiectului Connectivity Ecosystem, cu scopul de a oferi soluţii uşor de integrat, care duc conectivitatea la următorul nivel.

Anul acesta, Somfy România aniversează 15 ani de activitate pe plan local şi va lansa pe piaţa noastră, în a doua parte a anului, un nou produs care va completa portofoliul curent de soluţii destinate casei conectate.

Compania estimează creşterea rezultatelor sale financiare în 2021, într-un ritm comparabil cu cel din 2020, în baza unor factori care vor impulsiona cererea de sisteme smart de umbrire pe parcursul anului. Printre acestea, societatea aminteşte conceptul nZEB pentru clădirile noi, programul de renovare "Casa Eficientă Energetic", impulsionarea măsurilor de eficientizare energetică la nivel european. În plus, creşterea gradului de conştientizare privind impactul asupra mediului va genera o atenţie sporită asupra principiilor de sustenabilitate atât în rândul publicului specializat, cât şi al consumatorilor finali, potrivit companiei.

Peste 50% dintre produsele Somfy comercializate la nivel global sunt proiectate ecologic, iar în România această pondere este de peste 70%, notează comunicatul companiei.

Somfy România a fost înfiinţată în anul 2006, având în prezent o echipă de 11 angajaţi, un depozit logistic la Braşov şi un birou central în Bucureşti, dar şi o reţea de parteneri şi reprezentanţi teritoriali care asigură acoperirea la nivel naţional. Portofoliul de produse include sisteme de motorizare şi comandă destinate tehnicii de umbrire pentru exterior şi interior, sisteme automatizate de acces rezidential, soluţii de umbrire solară dinamică şi Smart Living.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional