Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2021
Abonament gratuit

SONDAJ STAR STONE:Aproape 60% dintre românii care locuiesc la casă vor să îşi renoveze proprietatea în următorii 2 ani

S.B. Ştirile Zilei /

Aproape 60% dintre românii care locuiesc la casă vor să îşi renoveze proprietatea în următorii 2 ani

Aproape 60% dintre românii care locuiesc la casă au în plan lucrări de îmbunătăţire şi renovare a proprietăţii în următorii 2 ani, potrivit unui sondaj online comandat de STAR STONE.

Procentul este cu atât mai important cu cât, de la începutul pandemiei, românii au investit mai mult timp în renovări şi amenajări interioare şi exterioare.

Dacă, pentru amenajările interioare, cei mai mulţi români iau în calcul lucrări de igienizare a pereţilor (vopsire, zugrăvire), pentru lucrările de renovări exterioare, intenţiile românilor variază de la lucrări la acoperiş, izolaţii, amenajări peisagistice, montări de pavaje şi chiar construcţii sau renovări de piscine.

15% dintre români vor aloca peste 5.000 euro pentru renovarea casei

Peste 40% dintre respondenţii care au în plan să facă amenajări exterioare vor aloca până la 1.500 de euro pentru un astfel de proiect, un sfert dintre aceştia luând în calcul un buget de până la 3.000 de euro, 17% de până la 5.000 de euro, iar 15% ar aloca peste 5.000 de euro.

Potrivit sondajului, peste jumătate dintre cei care vor să facă renovări exterioare în următorii 2 ani se vor axa pe lucrări de tâmplărie, de renovare a acoperişului şi de termoizolaţii, iar 48% dintre aceştia iau în calcul montarea de pavaje. O treime dintre aceştia vor monta pavaje premium cu aspect de piatră naturală, iar un sfert chiar piatră naturală, în timp ce 24% iau în calcul montarea de pavaj premium vibropresat.

"Am observat o creştere semnificativă a cererii pentru pavaje premium în ultimul an, concomitent cu dorinţa oamenilor de a-şi îmbunătăţi locuinţele, cu accent atât pe utilitate, cât şi pe confort şi design. Astfel, în ultimul an, vânzările de pavaje au crescut cu 21% şi ne aşteptăm pentru anul acesta la un avans de 25%" spune Cristian Pop, Director General STAR STONE, menţionând că şi piaţa de pavaje din România s-a majorat cu peste 12% în acest an, pe fondul numărului mai mare de şantiere deschise, atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

Un alt produs tot mai accesat de români este piscina. Potrivit sondajului, 10% dintre respondenţi au în plan construcţia sau renovarea piscinei în următorii 2 ani. Dintre aceştia, peste jumătate (55%) doresc să amenajeze piscină cu skimmer, cel mai dorit tip de piscină fiind cea din beton (30%).

Referitor la locul de achiziţie a materialelor de construcţii, aproape 3 sferturi dintre români aleg magazinele de tip DIY (precum Dedeman, Hornbach etc.), iar calitatea materialelor este principalul aspect luat în calcul, 82% dintre respondenţi menţionând acest lucru. Apoi, în ordine, felul în care arată materialele de construcţii (44%) şi uşurinţa în montarea acestora (37%) sunt alte două aspecte în funcţie de care românii îşi aleg produsele.

De asemenea, deşi peste jumătate dintre respondenţi nu au vreo preferinţă legată de provenienţa materialelor de construcţii folosite, 41% preferă ca acestea să fie produse în România.

Sondajul a fost realizat în a doua jumătate a lunii iulie, în mediul online, pe un eşantion reprezentativ de 1.548 de respondenţi şi are o marjă de eroare de +/- 2%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Investiţii

Perspective

Companii