Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2022

Speedwell vinde 75% din acţiunile clădirii de birouri MIRO către Hili Properties

S.B. Ştirile Zilei /

Speedwell vinde 75% din acţiunile clădirii de birouri MIRO către Hili Properties

Speedwell a semnat un contract cu Hili Properties plc din Malta pentru vânzarea a 75% din acţiunile firmei Baneasa Real Estate SRL, societatea care deţine clădirea de birouri MIRO din zona Băneasa.

Restul de 25% din acţiuni rămâne în proprietatea SPEEDWELL pentru încă 2 ani. Clădirea MIRO a fost finalizată la sfârşitul anului trecut.

Hili Properties, parte din Hili Ventures, este un investitor strategic în proprietăţi imobiliare comerciale în cele mai prospere oraşe europene, în cele în curs de dezvoltare şi în capitale. În Bucureşti, Hili Properties deţine şi gestionează Centrul de Afaceri ART care găzduieşte Spitalul Academic Ponderas, parte din Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

"Această tranzacţie dovedeşte încă o dată faptul că un proiect de calitate atrage întotdeauna parteneri de calitate, fie ca este vorba de cumpărător sau de chiriaşi. Ne bucurăm să avem Hili Properties ca partener pentru MIRO, ştiind că împărtăşim aceeaşi viziune în ceea ce priveşte gestionarea, întreţinerea şi dezvoltarea continuă a clădirii MIRO, cu scopul de a o poziţiona ca una dintre cele mai importante locaţii de birouri din zona Băneasa.", declară Didier Balcaen, CEO şi Co-Fondator SPEEDWELL.

George Kakouras, Managing Director Hili Properties, a declarat: "Suntem încântaţi să ne extindem portofoliul în România prin intermediul acestui activ. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu SPEEDWELL pentru a gestiona MIRO şi pentru a creşte gradul de confort al chiriaşilor. MIRO reprezintă o investiţie solidă, pe termen lung, care se aliniază strategiei noastre de dezvolta potenţialul activelor în beneficiul acţionarilor, chiriaşilor şi comunităţii locale. MIRO este o dovadă a îndeplinirii viziunii de a avea un impact pozitiv asupra comunităţilor în care investim, prin intermediul clădirilor sustenabile."

MIRO este o proiect office de clasă A care pune la dispoziţia chiriaşilor săi 23.000 mp de spaţii de birouri, dispuse pe cinci etaje, cu o zonă de relaxare exterioară de 1.700 mp. Locaţia excelentă a clădirii, chiar pe DN1, în zona Băneasa din Bucureşti, beneficiază de acces rapid către zona de nord, centrul oraşului şi aeroport.

Proiectul a fost dezvoltat cu accent pe sustenabilitate şi pe confortul chiriaşilor săi şi deţine certificările BREEAM "Excellent" şi WELL "Platinum". MIRO are o listă extinsă de chiriaşi de renume, precum KPMG, Rovere, COS, Eaton, Neoclinique, Speedwell, Stradale / Mitzu, Jura şi Hisky.

Această tranzacţie a fost sprijinită de Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii de partea vânzătorului SPEEDWELL şi coordonată intern de echipa juridică şi financiară a companiei. Muşat şi Asociaţii, Deloitte şi Colliers au format echipa de consultanţă în această tranzacţie de partea cumpărătorului Hili Properties.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional