Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2021
Abonament gratuit

STAR STONE investeşte 3 milioane de euro şi estimează o creştere de 40% a businessului în 2021

G.U. Ştirile Zilei /

Cristian Pop, Director General STAR STONE

Cristian Pop, Director General STAR STONE

STAR STONE, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidenţial, şi compania cu cea mai mare creştere din industria de construcţii din România, în perioada 2016 - 2019 inclusă de Financial Times anul acesta în Top 1.000 cele mai performante companii europene, estimează, pentru 2021, o creştere de aproximativ 40% a vânzărilor, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Avansul va fi susţinut de creşterea organică a pieţei - industria construcţiilor având anul trecut cea mai bună evoluţie an la an din ultimul deceniu - , de dezvoltarea companiei, de diversificarea portofoliului de produse, concomitent cu implementarea unui nou soft ERP, dar şi de asumarea unui sistem de consolidare şi de creştere accelerată a afacerii.

În 2020, START STONE a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 4,4 milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior.

Potrivit sursei citate, planul de investiţii STAR STONE pentru 2021 ia în calcul un buget de 3 milioane de euro şi vizează extinderea pe plan local, dar şi în Europa.

Cristian Pop, Director General STAR STONE, a declarat: "Până la jumătatea anului, vom finaliza instalarea unei noi linii de producţie, crescând astfel capacitatea totală de producţie, lucru care ne va da posibilitatea să lansăm noi tipuri de produse destinate segmentului rezidenţial. Totodată, mare parte dintre produsele noastre consacrate vor beneficia de îmbunătăţirea aspectului şi, printr-o metodă inovatoare, vor beneficia de un sistem de montaj care va uşura munca montatorilor şi va reduce posibilitatea montajului incorect, toate acestea asigurând o calitate net superioară produselor anterioare."

Conform comunicatului, compania va continua dezvoltarea şi extinderea reţelei de distribuţie din România care, în momentul de faţă, număra aproximativ 300 de distribuitori şi reţelele DIY Dedeman şi Hornbach.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2008, STAR STONE a intrat în 2019 şi pe piaţa din Ungaria, iar în 2020 şi în Belgia. În ceea ce priveşte piaţa externă, compania urmăreşte pentru anul în curs consolidarea şi dezvoltarea reţelei de distribuţie din Ungaria şi să intre în 3 noi ţări, punând bazele reţelei de distribuţie în Austria, Slovacia şi Cehia.

STAR STONE a fost inclusă anul acesta în topul Financial Times (FT) 1.000 cele mai performante companii europene. Prezenţa companiei în acest top vine ca o recunoaştere a strategiei de dezvoltare, a inovaţiei şi a investiţiilor derulate de-a lungul timpului. Topul FT 1.000 publicat de Financial Times este la cincea ediţie şi, alături de compania de cercetare Statista, stabileşte clasamentul companiilor din Europa care au înregistrat o creştere semnificativă a afacerii în intervalul 2016 - 2019, STAR STONE înregistrând, în acest interval, cea mai mare creştere a unei companii din construcţii, din România.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective