Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

STAR STONE:Vânzările de produse pentru piscine au crescut cu 25% faţă de anul trecut

S.B. Ştirile Zilei /

Vânzările de produse pentru piscine au crescut cu 25% faţă de anul trecut

Construcţiile de piscine iau avans în România, pe fondul dezvoltării segmentului rezidenţial, a deschiderii de noi hoteluri şi pensiuni şi al numărului mai mare de proiecte publice care vizează şi construcţia de piscine şi bazine de înot.

Tendinţa se observă deja în vânzările de produse pentru piscine, care au crescut de la începutul anului. În primele 8 luni ale acestui an, STAR STONE a înregistrat vânzări de produse pentru piscină cu 25% mai mari, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Odată cu creşterea numărului de piscine construite, au crescut şi dimensiunile acestora.

La nivel individual însă, deşi majoritatea românilor şi-ar dori să aibă o piscină proprie, doar 6% au în plan construcţia sau renovarea piscinei următorii 2 ani, potrivit unui sondaj online comandat de STAR STONE, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidenţial. Dintre aceştia, peste 65% doresc să amenajeze piscină cu skimmer, iar cel mai dorit tip de piscină este cea din beton - aproape 40%.

În ultimul an, a crescut însă şi preferinţa pentru materiale de calitate, cu accent mai mare pe durabilitate şi pe costurile pe care le implică o astfel de construcţie.

"La nivel general, tendinţele sunt de a alege borduri de piscină în concordanţă cu plaja acesteia, cu stilul şi colorile casei - designul a devenit o componentă cheie în construcţia şi renovarea piscinei proprii sau în proiecte rezidenţiale şi HORECA. Iar producătorii trebuie să vină în întâmpinarea clienţilor cu game diversificate de produse, atât calitativ, cât şi ca design şi funcţionalităţi. Cu un avans semnificativ al vânzărilor, la STAR STONE, categoria de piscine creşte în importanţă, iar gama noastră include de la borduri de piscină, dale de pavaj şi accesorii, care se completează reciproc, atât în ceea ce priveşte dimensiunea şi culoarea, cât şi textura", spune Cristian Pop, Director General STAR STONE S.A., menţionând că, anul acesta, a lansat o nouă gamă de borduri de piscină care înglobează o serie de inovaţii ce înlesnesc montajul, îl fac mai uşor şi limitează greşelile de montaj.

Care sunt rolurile bordurilor de piscină STAR STONE

Estetic

Delimitează cu precizie spaţiul alocat piscinei;

Subliniază şi evidenţiază forma piscinei;

Aduce un plus de valoare şi rafinament amenajării;

Au o textură spectaculoasă de piatra naturală, fiind un element decisiv în crearea imaginii finale a piscinei;

Acoperă imperfecţiunile piscinei şi tăieturile din montarea pavajului;

Tehnic

Datorită profilului special creat, au laturile lungi profilate, astfel încât să împiedice contaminarea apei tratate din piscina cu apă pluvială, optimizând astfel cheltuielile de întreţinere a apei din piscină, prin reducerea consumului de clor, PH -/+, antifloculant, antialge etc.

Datorită profilului interior special, împiedică crearea de valuri şi menţine apa tratata în piscină;

Prezenţa rosturilor de dilatare din producţie asigură distanţa minimă necesara între borduri, pentru o rostuire corectă, care să permită contracţia/dilatarea şi sigilarea îmbinării bordurilor şi înlesneşte montajul acestora;

Prezenta marcajului de identificare pe fiecare latură scurtă a bordurii de piscină asigură identificarea rapidă şi corectă a acestora, eliminând greşelile de montaj;

Existenţa în portofoliul de produse STAR STONE a peste 20 de piese speciale, raze, colţuri, subcolţuri, asigură decorarea aproape a oricărei forme de piscină;

Rezistenţă sporită la îngheţ-dezgheţ, la exfoliere, la contact prelungit cu apa tratată;

De siguranţă

Profilul este rotunjit la exterior astfel încât să minimizeze potenţialele accidente din jurul piscinei;

Profilul interior al bordurii piscinei este special conceput, astfel încât să asigure o portanţă şi o priză foarte bună pentru persoanele aflate în interiorul piscinei;

Textura bordurilor de piscină este una antiderapantă ce minimizează riscurile de alunecare;

La nivel mondial, piaţa construcţiilor de piscine se situa la 6,77 de miliarde de dolari în 2019 şi este de aşteptat să ajungă la 7,39 de miliarde de dolari în 2027, conform unei analize realizate de Allied Market Research.

STAR STONE estimează, pentru 2022, o creştere de peste 20% a vânzărilor totale, la aproape 7 milioane de euro. STAR STONE este compania cu cea mai rapidă creştere din industria de construcţii din România, în perioada 2017 - 2020, şi a fost inclusă de Financial Times şi anul acesta, în Top 1.000 cele mai performante companii europene.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective