Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2021
Abonament gratuit

TeraPlast aniversează 125 de ani

S.B. Ştirile Zilei /

TeraPlast aniversează 125 de ani

Grupul TeraPlast aniversează 125 de ani prin campania "Evoluţia ne defineşte de 125 de ani", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

După un an 2020 al readaptării strategiei, în 2021, anul aniversar, grupul are în implementare investiţii de peste 32 milioane de euro.

"Avem un istoric care atinge trei secole diferite. Prin această campanie aniversăm 125 de ani de antreprenoriat dus la cel mai înalt nivel. Aniversăm, totodată, viziunea şi determinarea care ne-au ajutat să ne dezvoltăm şi ne definesc. Studiile arată că durata medie de viaţă a unei firme în România e de circa 10 ani. Noi facem parte dintre cei care cresc puternic media. De-a lungul timpului am arătat că inovăm, deschidem fabrici chiar şi în străinătate, ne aducem contribuţia la economia naţională, marcăm performanţe pe piaţa de capital şi aducem valoare acţionarilor noştri. Modelul nostru de business este mai rar întâlnit în România, şi cel puţin în cazul nostru, şi-a arătat eficienţa. Ne-am dori ca la aniversarea de 130 de ani să avem mai multe modele de succes în jurul nostru, iar România să fie ca dezvoltare şi strategie mai aproape de ţările din vestul Europei pe care le admirăm" a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Tradiţia TeraPlast îşi are originea în 1896 în Bistriţa, unde un meşter sas a deschis un atelier de prelucrare a plăcilor ceramice. Acest atelier a trecut prin multiple transformări în evoluţia sa, devenind secţia de teracotă în cadrul Întreprinderii de Materiale de Construcţii Bistriţa. În urma divizării acesteia din urmă, în 1990 a fost integrată în TeraPlast SA alături de secţia de prelucrare a maselor plastice. La acel moment, TeraPlast SA avea 396 de angajaţi, din care 123 în secţia de mase plastice, 194 în secţia de teracotă şi 98 personal administrativ şi în ateliere.

Deşi astăzi portofoliul TeraPlast nu mai include teracota, tradiţia industrială se continuă prin evoluţia portofoliului de mase plastice, prin cultivarea iniţiativei private româneşti şi a excelenţei ca valori care susţin dezvoltarea afacerilor.

Aniversarea va fi marcată printr-o serie de acţiuni sub umbrela Evoluţia ne defineşte de 125 de ani, orientate spre responsabilitate socială şi dezvoltare sustenabilă. Printre acestea se numără un concurs intern pentru îmbunătăţirea proceselor, susţinerea generaţiilor viitoare prin acordarea de premii de performanţă liceenilor şi studenţilor, dar şi acţiuni de mediu, în linie cu politica Grupului de reducere a amprentei de carbon.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional