Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

TeraPlast obţine certificarea PAS 1075 pentru gama sa de ţevi din polietilenă

J.P. Ştirile Zilei /

TeraPlast obţine certificarea PAS 1075 pentru gama sa de ţevi din polietilenă

TeraPlast anunţă obţinerea certificării PAS 1075 pentru gama sa de ţevi din polietilenă. Această certificare garantează o calitate a ţevilor în concordanţă cu standardele internaţionale şi confirmă o durată de serviciu de minim 100 de ani a produselor de acest tip, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Nicu Roşu, director de operaţiuni şi investiţii TeraPlast: "Obţinerea standardului PAS 1075 pentru produsele noastre reprezintă oportunităţi noi în participarea la proiectele derulate de clienţii noştri în care este cerută respectarea acestui standard. Totodată este o dovadă a faptului că ne respectăm angajamentul de a produce materiale de construcţii la cele mai înalte stardarde europene, cu materii prime de calitate, şi ne respectăm promisiunea de a contribui şi mai mult la reducerea dependenţei României de importuri".

Certificarea PAS 1075 este confirmarea că produsele respectă specificaţia tehnică publicată de Deutsches Institut fur Normung, şi defineşte o nouă clasă de produse din polietilenă PE 100 RC, ce are rezistenţă crescută la propagarea fisurilor. Acest standard este suplimentar faţă de standardele uzuale de produs, care sunt obligatorii. Spre deosebire de standardele de bază ale produselor, PAS 1075 indică performanţe superioare a produsului şi se referă şi la cerinţe şi metode de instalare pentru ţevi din polietilenă, prin tehnici alternative - fără pat de nisip cu posibilă reutilizare a pamântului excavat sau instalare fără şanţ, prin relining sau bursting. Datorită suprafeţei netede a materialului, ţeava nu acumulează depuneri la interior pe parcursul duratei de viaţă.

TeraPlast are în portofoliu trei grupe de produse pe care le fabrică în acord cu certificarea PAS 1075, respectiv: ţeava din polietilenă PE 100-RC monostrat, ţeava dublu-strat din PE 100 şi PE 100-RC şi ţeava PE 100-RC cu strat protector din PP. Acestea sunt destinate reţelelor de transport şi distribuţie pentru: apă potabilă, gaze naturale, drenaj şi canalizare sub presiune, apă de uz general, canalizări vacuumatice, apă pentru alte aplicaţii.

În primul semestru al acestui an, TeraPlast şi-a dublat profitabilitatea, EBITDA crescând de la 15,2 milioane de lei la peste 31 milioane de lei, marcând o marjă de profitabilitate de 15,7%. Performanţele înregistrate de TeraPlast în primul semestru se datorează în principal evoluţiei liniei de business Instalaţii. Această evoluţie vine pe fondul contextului favorabil al lucrărilor de infrastructură din primele 6 luni ale anului 2020.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Proiecte - Case Mexi

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Compania de case Mexi realizează construcţii pe structură metalică, indiferent de scopul utilizării: case, hale, spaţii de birouri etc.

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional