Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2021
Abonament gratuit

Ţiriac Tower atinge un grad de ocupare de 75% înaintea dării sale în folosinţă

G.U. Ştirile Zilei /

Ţiriac Tower atinge un grad de ocupare de 75% înaintea dării sale în folosinţă

Ţiriac Imobiliare, parte a Grupului Ţiriac, finalizează lucrările pentru clădirea de birouri Ţiriac Tower, unul dintre imobilele de referinţă din centrul Bucureştiului, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Proiectul de birouri premium a atins un grad de ocupare de 75%, în avans dării în folosinţă.

Amplasat în zona Piaţa Victoriei, la 200 de metri de sediul Guvernului, Ţiriac Tower acoperă o suprafaţă totală construită de 30.969 metri pătraţi, dintre care 16.472 mp de birouri moderne de clasa A închiriabile, dispuse pe 12 etaje si parter. Adiţional spaţiilor de lucru şi comerciale, noua clădire oferă o zonă subterană cu 5 niveluri, 259 de locuri de parcare, multiple standuri pentru biciclete, duşuri şi vestiare, staţii de alimentare pentru maşinile electrice, precum şi aproximativ 700 metri pătraţi de terase verzi.

Potrivit sursei citate, investiţia a fost rapid remarcată de companiile care îşi doresc o locaţie centrală, uşor accesibilă, dar mai ales optimizată din punct de vedere al eficienţei şi al consumurilor. Drept urmare, Ţiriac Tower a atins la acest moment un grad de ocupare de 75%, în avans dării clădirii în folosinţă. Locaţia a devenit astfel un pol pentru marii jucători ai industriilor de asigurări, real estate, health & pharma, dar şi ai serviciilor media şi IT.

Segmentul health & pharma este reprezentat de mărcile SWEAT, care dezvoltă la parterul Ţiriac Tower un nou concept premium de sală de fitness şi wellness, în timp ce Novo Nordisk Farma va ocupa unul dintre etajele superioare ale Ţiriac Tower.

Allianz-Ţiriac, reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume, conform Interbrand, va fi locatarul a trei dintre etajele clădirii, inclusiv al ultimului etaj - nivelul 12. În plus, parterul Ţiriac Tower va găzdui un concept store Allianz-Ţirac, dedicat publicului.

Ţiriac Tower a fost ales ca spaţiu pentru noile birouri şi de sucursala locală a Colonnade Insurance, jucător din acelaşi segment al asigurărilor.

Două nume relevante ale industriei imobiliare au ales să îşi stabilească sediul la Ţiriac Tower: Forty Management - dezvoltator de locaţii rezidenţiale şi centre comerciale, dar şi compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Ţiriac Tower a atras şi clienţi din industria IT & software, găzduind un jucător renumit la nivel internaţional: R Systems. Lista clienţilor care urmează să preia spaţiul în utilizare este completată de agenţia United Media Services.

Standardele ridicate de siguranţă şi eficienţă întrunite, precum şi tehnologia investită în noul proiect încadrează Ţiriac Tower în categoria exclusivistă a clădirilor cu certificări de top LEED Platinum şi Well Health-Safety. Astfel, soluţiile eficiente de reducere a consumului de apă, accesul la lumină naturală în proporţie de 75% pentru zona ocupată, sistemele HVAC de ultimă generaţie şi soluţiile de iluminat LED se traduc într-o reducere cu 30% a costului anual pentru utilităţi, comparativ cu o clădire standard de referinţă, în beneficiul chiriaşilor Ţiriac Tower, se menţionează în comunicat.

Totodată, prin poziţionarea preferenţială, Ţiriac Tower oferă accesul facil la o varietate de atracţii socio-culturale din zonă, precum muzee, parcuri, clinici si spitale, restaurante, şcoli, supermarketuri, dar şi la principalele mijloace de transport public, care asigură transferul rapid al personalului angajat de către chiriaşii Ţiriac Tower către marile cartiere ale Bucureştiului, dar şi către Gara de Nord sau aeroport.

Ţiriac Tower se impune astfel în zona zero a Bucureştiului cu o abordare sustenabilă, menită să ghideze o dezvoltare durabilă şi o nouă direcţie de imagine a centrului de business din Piaţa Victoriei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Investiţii

Perspective

Companii