Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2021
Abonament gratuit

TRADUS.COM:România înregistrează un interes crescut pentru utilaje de construcţii second-hand

S.B. Ştirile Zilei /

România înregistrează un interes crescut pentru utilaje de construcţii second-hand

Conform datelor platformei pentru vehicule comerciale rulate Tradus.com, România înregistrează un interes crescut pentru utilaje de construcţii second-hand, comparativ cu alte ţări din Europa, fiind pe primul loc în trei din cele cinci categorii analizate.

Astfel, 19,7% dintre vizitatorii interesaţi de excavatoare sunt din România, iar 21,5% dintre cei care caută accesorii pe platformă provin tot din ţara noastră. Mai mult, 24% dintre vizitatorii interesaţi de încărcătoare sunt de asemenea din România.

În acelaşi timp, ţara noastră se află în topul ţărilor cu interes crescut pentru alte echipamente de construcţii precum manipulatoare telescopice (ocupând locul al doilea ca nivel de interes) sau platforme de ridicare (ocupând locul al treilea ca nivel de interes).

"România este cea mai mare piaţă de cumpărători din portofoliul nostru şi interesul pentru categoria de construcţii este în continuă creştere. Acest lucru este explicabil, având în vedere faptul că România este o ţară în plină expansiune, iar piaţa de construcţii joacă un rol foarte important în economie", explică Nadja Sörgel, General Manager Tradus.

Pentru a realiza această analiză, specialiştii Tradus.com au luat în calcul numărul de vizite şi comportamentul utilizatorilor pe site. Astfel, aceştia au determinat nivelul de interes pentru categoriile de utilaje de construcţii rulate din diverse ţări europene. România este pe primul loc în majoritatea categoriilor. În acelaşi timp, în mai multe ţări din vestul Europei, precum Germania, Franţa, Italia şi Spania, se înregistrează un interes crescut pentru categorii specifice, precum accesoriile.

Excavatoare rulate

1.România - 19,7%

2.Italia - 11,3%

3.Polonia - 7,5%

Accesorii second hand

1.România - 21,5%

2.Germania - 7,1%

3.Polonia - 6,8%

Încărcătoare rulate

1.România - 24%

2.Spania - 11,8%

3.Ungaria - 9,6%

Manipulatoare telescopice

1.Polonia - 19,9%

2.România - 9,5%

3.Franţa - 8%

Platforme de ridicare

1.Ungaria - 10,4%

2.Bulgaria - 9,9%

3.România - 9,7%

Analiza a luat în calcul date dintr-o perioadă de 12 luni (ianuarie - decembrie 2020), cu scopul de a afla din ce ţări provin cei mai mulţi consumatori, dar şi care sunt tipurile de utilaje de construcţii de care aceştia sunt interesaţi. Analiza a inclus numărul de vizite pentru fiecare categorie de echipamente, în funcţie de ţara de unde sunt accesate.

Peste 15.000 de vehicule şi utilaje de construcţii rulate sunt listate pe Tradus.com, iar oferta de utilaje şi vehicule disponibile cântăreşte aproximativ 50.000 de tone. Producătorii, dealerii sau chiar companiile de construcţii pot vinde aceste utilaje în propria ţară sau peste hotare, prin intermediul platformei online.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 2 / 2021

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional