Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2021
Abonament gratuit

Un nou hotel de 4 stele va fi construit lângă pârtia de bob de vara Skigyimes

G.U. Ştirile Zilei /

Un nou hotel de 4 stele va fi construit lângă pârtia de bob de vara Skigyimes

Câteva mii de turişti ajung zilnic în localitatea Lunca de Sus din judeţul Harghita pentru a încerca pista de bob de vară Skigyimes. Pista a fost inaugurată în anul 2018 şi a devenit în scurt timp una dintre atracţiile principale ale zonei. Zona de agrement de la Lunca de Sus mai include şi un restaurant şi o terasă de vară, şi până la finalul anului viitor va avea şi un hotel cu servicii de wellness şi 31 de camere pentru turiştii care vor să înnopteze în zonă, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Investiţia va fi finanţată printr-un proiect susţinut de Fundaţia Pro Economica Alapítvany şi va crea aproximativ 50 de noi locuri de muncă.

De la un bob de vară la un hotel de 4 stele în zona pârtiei Skigyimes din Lunca de Sus

Localitatea Lunca de Sus a devenit relevantă pentru turismul românesc graţie pârtiei de bob de vară construită aici în urmă cu 3 ani, a cărei realizare a costat 1.5 milioane de euro. Astăzi, bobul este funcţional şi vara şi iarna, iar pentru sezonul de iarnă au fost inaugurate şi două piste de schi, ideale pentru începători: o pârtie de 700 uşoară şi o alta de 800 de metri, cu dificultate medie Pârtiile sunt aşezate pe o înălţime de 1060 metri, diferenţa de nivel fiind de 160 metri, se menţionează în comunicat.

Întrucât zeci de mii de turişti trec anual pe la Skigyimes, în cadrul complexului au fost dezvoltate pe rând, de-a lungul timpului, o pensiune cu restaurant, un bar, o cabană cu terasă panoramică şi o parcare cu peste 200 de locuri, ce devine adesea uşor neîncăpătoare graţie numărului tot mai mare de amatori de adrenalină, dornici să încerce această pistă de bob.

Potrivit sursei citate, noul hotel ce va beneficia de sprijinul financiar al Fundaţiei Pro Economica va avea 31 de camere, dar şi un centru wellness cu o capacitate de circa 150 de persoane, de care se vor putea bucura toţi turiştii dornici de o astfel de relaxare, nu doar cei cazaţi în complex. Proiectul este preconizat a fi finalizat peste 2 ani.

11 hoteluri de 4 şi 5 stele şi facilităţi turistice suplimentare urmează să fie construite în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna în următorii ani printr-o finanţare susţinută de Fundaţia Pro Economica Alapítvany. Aproape 500 de locuri noi de muncă vor fi create, iar capacitatea de cazare din regiune va fi suplimentata cu circa 700 de camere.

"Lucrările au început la scurt timp după alegerea proiectelor ce urmează a fi finanţate, iar lucrurile evoluează într-un ritm susţinut, ceea ce ne bucură şi ne dă încredere că totul se va desfăşura conform planificării iniţiale, atât nouă, cât şi partenerilor strategici din regiune. În condiţiile în care restricţiile impuse de pandemie încă îşi pun amprenta asupra multor afaceri din zonă, scopul nostru este să susţinem turismul regional şi, implicit, antreprenorii, să oferim un sprijin comunităţilor locale creându-le un climat economic prielnic dezvoltării prin păstrarea tradiţiilor şi valorilor care îi reprezintă." a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundaţia Pro Economica.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Investiţii

Perspective

Companii