Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2021
Abonament gratuit

UniCredit asistă Grupul TeraPlast la vânzarea diviziei Steel

J.P. Ştirile Zilei /

UniCredit asistă Grupul TeraPlast la vânzarea diviziei Steel

UniCredit asistă Grupul TeraPlast în vânzarea diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group plc. Tranzacţia cuprinde companiile TeraSteel S.A., TeraSteel d.o.o. Serbia şi Wetterbest S.A., producători de panouri sandwich, structuri zincate uşoare şi hale la cheie, respectiv sisteme complete pentru acoperişuri. Vânzarea include şi filialele deţinute integral, Cortina WTB S.R.L. şi TeraSteel Slovakia SR, conform unui comunicat de presă trimis redacţiei.


Tranzacţia, care se ridică la o valoare de aproximativ 85 de milioane de euro, a fost semnată cu succes vineri, 24 iulie 2020. Data de finalizare depinde de aprobările oficiale şi este estimată pentru sfârşitul anului.

Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank: "Această tranzacţie complexă a avut loc într-un context de piaţă provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei construcţiilor. Prezenţa solidă a UniCredit pe piaţa finanţărilor corporative, precum şi încrederea de care se bucură în sectorul de investiţii bancare la nivel european, ne permit să oferim clienţilor noştri corporate un spectru larg de servicii, care îmbină cunoaşterea pieţei locale cu expertiza globală a Grupului. Această tranzacţie de o importanţă semnificativă în industria construcţiilor confirmă, încă o dată, poziţia de lider pe care UniCredit o are pe piaţa de M&A din România".

"Am avut în UniCredit un partener experimentat, cu o foarte bună capacitate de înţelegere a business-ului şi a culturii noastre organizaţionale. Prin această tranzacţie aducem plus-valoare acţionarilor TeraPlast", a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 2 / 2021

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional