Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / COSTIN BĂNICĂ, HEAD OF INDUSTRIAL DEPARTMENT, JLL:"Investiţiile dezvoltatorilor au continuat, în ciuda pandemiei"

A.T. Ştirile Zilei /

Costin Bănică

Costin Bănică

Investiţiile dezvoltatoriilor au continuat chiar şi în perioada pandemiei, potrivit lui Costin Bănică, Head of Industrial Department, JLL. Domnia sa a precizat că estimările indică un volum de aproximativ 600.000 de metri pătraţi de spaţii industriale noi care vor fi livrate până la sfârşitul anului.

"Scăderea investiţiilor industriale faţă de dorinţa de la începutul anului este de circa 20%, în alte sectoare construcţiile s-au oprit mult mai repede", a subliniat reprezentantul JLL. Domnia sa a subliniat că ectorul industrial a fost mai puţin afectat, faţă de alte sectoare în ceea ce priveşte activitatea, însă impactul pandemiei asupra volumelor tranzacţionate se va vedea abia în trimestrele următoare. Totodată, Costin Bănică a adăugat că prima jumătate a anului a venit cu destul de multe cereri care s-au amânat, lumea a fost puţin sceptică şi a aşteptat să vadă care este efectul asupra economiei înainte de a continua cu investiţiile pe crae le avea planificate.

"Acest impact aş zice că s-a văzut cel mai mult în zona de producţie. Aveam mai multe discuţii cu companii din afară care doreau să stabilească locaţii de producţie aici în România, majoritatea fiind din zona electronica şi automotive, acestea fiind primele afectate de pandemie după cum am observant în ultimele luni", a precizat domnia sa.

Costin Bănică susţine că cererea spaţiilor industriale continuă să existe, venind în general din zona de logistică, distribuţie, zonă care şi-a revenit parţial după ieşirea din starea de urgenţă.

"Cu toate acestea, continuăm să ne uităm cu atenţie la ceea ce se întâmplă pentru că semnalele nu sunt foarte bune cu privire la evoluţie şi orice oprire, încetinire pe zona de restaurant, HORECA, industrie hoteliere va afecta cu siguranţă şi lanţul de distribuţie şi vom vedea o scădere a volumelor", a completat reprezentantul JLL.

Domnia sa a mai spus că perioada care a trecut a ajutat zona de industrial, creşterea comerţului online, care era oricum prezent.

De asemenea, oficialul JLL a afirmat că cererea de spaţii de producţie a încetinit puţin în această perioadă, şi din cauza faptului că era o perioadă în care capacităţile de producţie din zona de automotive treceau pe noua tehnologie de autoturisme electrice.

Costin Bănică a explicat că tot consumul este cel care trage după sine întreaga activitate de logistică şi distribuţie şi de închiriere şi tranzacţionare de spaţii.

"Orice impact asupra consumului se va resimţi şi în zona noastră. Sunt curios ce se va întâmpla în următoarele trimester având în vedere că nu avem o viziune asupra a ceea ce se va întâmpla, şi nu ştim care vor fi măsurile luate atât de Guvernul nostru, cât şi de Guvernele celorlalte ţări pentru stăvilirea crizei provocate de acest virus", a completat domnia sa.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional