Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Vivre Deco anunţă iniţierea procedurilor de concordat preventiv pentru transformarea sustenabilă a business-ului

S.B. Ştirile Zilei /

Vivre Deco anunţă iniţierea procedurilor de concordat preventiv pentru transformarea sustenabilă a business-ului

Vivre Deco anunţă iniţierea procedurilor de concordat preventiv ca măsură pentru protejarea şi redresarea business-ului, în condiţiile în care post-pandemie piaţa de home&deco a înregistrat o scădere medie de peste 20%.

În 2020 Vivre Deco înregistra o creştere conjuncturală record de 52% a cifrei de afaceri, care a stat la baza unor planuri pentru expansiunea business-ului, însă în 2021, odată cu ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, de 18% în 2021 şi de 45% în primul semestru din 2022.

Vivre va beneficia de serviciile PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, divizia de restructurare a PwC România, specializată în oferirea de servicii de transformare sustenabilă şi restructurare a business-urilor, care va asista compania pe parcursul procedurii de concordat preventiv.

Pentru a putea asigura transformarea modelului de business pe baze sustenabile şi pentru a-şi onora în continuare obligaţiile faţă de clienţi şi parteneri, Vivre Deco S.A. a demarat formalităţile procedurii de concordat preventiv. Această iniţiativă permite continuarea măsurilor de restructurare a business-ului în vederea redresării.

În a doua jumătate a anului trecut noua echipă de conducere a luat o serie de măsuri care au ca scop crearea unui teren solid care să permită companiei depăşirea acestei perioade. Printre aceste măsuri se numără:

Ajustarea dimensiunii echipei Vivre Deco în raport cu noile condiţii de piaţă şi de business, cu un impact direct în cheltuielile salariale de minus 29% în prima jumătate a anului 2022;

Eficientizarea cheltuielilor de marketing şi promovare în contextul contractării pieţei de home&deco. Astfel, costul cu activitatea de marketing şi promovare a înregistrat o scădere de 35% în primul semestru al anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior;

Reducerea costurilor logistice cu depozitarea cu până la 40%, pe fondul redimensionării business-ului în noul context de piaţă.

Vivre Deco este deţinută în proporţie de 51,81% de Neogen SA, alături de Advisory Delta SRL (43,37%) şi Nagy Vajda Andras Peter (4,82%). Acţionarul majoritar, Neogen SA, a contribuit cu peste 2.5 milioane euro în 2022 pentru susţinerea business-ului şi va continua să contribuie cu încă 1 milion de euro pe parcursul acestei proceduri.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective