Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

ANALIZĂ ALLIED MARKET RESEARCH PENTRU 2025:Piaţa globală a mobilei va depăşi 800 de miliarde de dolari

Mobilier /

Piaţa globală a mobilei va depăşi 800 de miliarde de dolari
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Piaţa mondială a mobilei este aşteptaă să ajungă la 800,59 miliarde de dolari în 2025, în baza unei creşteri anuale agregate (CAGR) de 3,5% în intervalul 2018-2025, potrivit unei analize realizate de Allied Market Research, care menţionează că acest domeniu a totalizat 583,15 miliarde de dolari în 2017.

  Studiul, publicat în septembrie, arată că sporirea veniturilor dis­ponibile ale populaţiei, creşterea investiţiilor în infrastructură în sec­torul rezidenţial şi comercial şi o înclinaţie tot mai mare a clien­ţilor către mobilierul mo­dular susţin piaţa globală a mobilei.

  Pe de altă parte, notează analiza, creşterea preţului materiilor prime şi restricţiile de mediu asociate defrişărilor împiedică aceas­tă creştere într-o oarecare măsură. Dar, odată cu dezvoltarea materiilor prime ecologice, cu expan­siunea comerţului electronic şi majorarea cheltuielilor publice vor fi create oportunităţi profi­tabile în industrie, potrivit Allied Market Research.

  Analiza menţionează că izbucnirea pandemiei de Covid-19 a avut următoarele efecte asupra pieţei mobilei:

  - în prima fază a perioadei de lockdown (blocaj al activităţilor), întreruperile din lanţul de aprovizionare au afectat negativ piaţa globală de profil;

  - activităţile de producţie au fost refuzate într-o anumită măsură din cauza restricţiilor legate de aprovizionarea cu materii prime. Cu toate acestea, relaxările ulterioare le-au permis din nou companiilor în cauză să-şi reia procesul de fabricaţie la capacitate deplină.

  Segmentul rezidenţial va continua să domine piaţa mobilei

  Segmentul rezidenţial a generat mai bine de două cincimi din veniturile pieţei globale de mobilă în 2017 şi este aşteptat să îşi păstreze dominaţia până la sfârşitul anului 2025, conform analizei.

  Aceasta arată că expansiunea economiei globale a alimentat capacitatea de cheltuire a consumatorilor, care, la rândul său, a susţinut vânzarea articolelor de mobilier pe piaţă.

  Allied Market Research preconizează, însă, că segmentul comercial va înregistra cel mai rapid avans CAGR (de 4,5%) pe toată perioada prognozată, în baza creşterii cheltuielilor guvernamentale pentru facilităţi publice, cum sunt spitalele, spre exemplu.

  Magazinele de specialitate au un rol foarte important pe piaţa mobilei

  Pe partea canalelor de distribuţie, segmentul magazinelor de specialitate a avut o contribuţie majoră, cu aproape jumătate din cota globală de pe piaţa mobilei în 2017, şi se preconizează că tendinţa se va păstra până în 2025, potrivit sursei citate. Acest lucru se datorează faptului că magazinele de specialitate oferă o gamă largă de soluţii de interior atât sectoarelor rezidenţiale, cât şi celor comerciale.

  Allied Market Research aminteşte că segmentul comerţului electronic va avea o creştere CAGR de 5,2% în perioada supusă analizei, datorită beneficiilor oferite, cum sunt preţurile competitive, securitatea la plată, ofertele payback etc.

  Conform analizei, America de Nord a deţinut cea mai mare pondere pe piaţa mobilei din lume în 2017, generând aproape două cincimi din aceasta, în condiţiile în care regiunea a fost susţinută de creşterea veniturilor populaţiei şi a industriilor imobiliară şi a ospitalităţii, iar din 2018 până în 2025, Asia-Pacific va înregistra cea mai rapidă creştere CAGR, de 5,7%, în contextul avansului din sectorul comercial şi cel hotelier din regiune.

  Principalii jucători din industria globală a mobilei sunt Haworth Inc., Inter IKEA Systems BV, Steelcase Inc., Masco Corp., HNI Corp., L. & J.G. STickley Inc., Kimball International Inc., Okamura Corp., Heritage Home Group LLC, Durham Furniture Inc.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional