Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

Caravana Smart City - Etapa 2.0

V.I. Ştirile Zilei /

Caravana Smart City - Etapa 2.0

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate, împreună cu Primăria municipiului Sibiu, organizează evenimentul de lansare a celei de-a două ediţii a Caravanei Smart City - Implementarea.

Acesta este unicul program de promovare a conceptelor Smart City şi de informare a factorilor decidenţi cu privire la noile tehnologii, a modalităţilor de implementare şi mai ales a oportunităţilor de finanţare a acestora, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Programul Caravana Smart City, organizat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate este desfăşurat sub înaltul Patronaj al Ministerului Energiei.

Vor fi prezenţi la eveniment domnul Robert Iulian Tudorache, secretar de stat la Ministerul Energiei, doamna Astrid Cora Fodor, primar al Municipiului Sibiu, doamna Ioana Leca - Administrator Public al Municipiului Sibiu şi reprezentanţi ai mai multor oraşe şi comune din regiune.

Pe 3 aprilie 2019, ARSCM a încheiat un acord de investiţii în valoare de 500 de milioane de euro cu China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC), una dintre cele mai importante companii de stat din China, finanţarea fiind destinată proiectelor smart city din România. În cadrul caravanei se vor desfăşura şi discuţii privind posibilităţile de accesare a acestor fonduri de către administraţiile publice locale, se mai arată în comunicat.

Caravana Smart City a intrat în atenţia autorităţilor statului pentru diseminarea informaţiilor pentru programele de eficienţă energetică şi nu numai, iar Ministerul Energiei a devenit partener al programului încă de la lansarea acestuia, în septembrie 2017.

Robert Tudorache, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a declarat: "Acest proiect al Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate este unicul program de promovare a conceptului Smart City şi de informare a factorilor decidenţi cu privire la tehnologiile noi, accesibile şi uşor de implementat".

Programul Caravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele excepţionale şi a fost selectat în lista scurtă a finaliştilor în cadrul evenimentului internaţional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiţia s-a purtat cu lideri ai domeniului.

Următoarele opriri ale caravanei vor avea loc la Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, Brăila, Galaţi, Buzău, Călăraşi, Piteşti, Târgovişte, Craiova, Constanţa, Oradea şi Bucureşti.

Participarea reprezentanţilor instituţiilor publice este gratuită.

Partenerii instituţionali: Guvernul României - Ministerul Energiei, Primaria Sibiu, CNMR, Institutul de Studii Liberale, Clusterul Start Inovare.

Parteneri: First Bank, Dell EMC, Asseco, Microsoft, Orange, Dewatering & Silent Piling, Novitas 3D City, BMF Grup.

Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Grupul de presă Bursa, Ziare.com, Business24, iBusiness Romania, Financiarul.ro, Matek.ro, Trenchless Romania Magazine, Transilvania Business Magazine, Mesagerul de Sibiu.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional