Cel mai important proiect din Dâmboviţa, aflat în implementare pentru dezvoltarea turismului, are în vedere "Reintroducerea în circuitul turistic a Cetăţii de Scaun Târgovişte - prima capitală politică şi culturală a Ţării Româneşti".
Proiectul este segmentat pe două loturi. Primul lot se referă la reabilitarea Curţii Domneşti din Târgovişte, inclusiv reabilitarea reţelei stradale adiacente, care face legătura cu centrul vechi al oraşului. Valoarea primului lot este de aproape 3,5 milioane euro. Consiliul Judeţean Dâmboviţa asigură 40% din contribuţia totală a aplicantului - Primăria Municipiului Târgovişte. Lucrările au fost atribuite asociaţiei compuse din societăţile "Clar Rehabilitacion" şi "Cobadi Impex", ne-a precizat domnul Mihai Puşcaşiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Al doilea lot presupune reabilitarea reţelei stradale din centrul vechi al oraşului Târgovişte. Valoarea acestuia este de peste 4,2 milioane euro. Consiliul Judeţean va furniza şi în acest caz 40% din contribuţia totală a aplicantului - Primăria Târgovişte. Antreprenorul pentru realizarea acestui lot este asociaţia formată din societăţile "Complis" şi "Augimar Obras Y Contratas", potrivit aceleiaşi surse.
Un alt proiect de anvergură depus spre finanţare la nivel judeţean vizează restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblul Brâncovenesc Potlogi. Proiectul include restaurarea, reabilitarea, reconstituirea şi reconversia funcţională a ansamblului, reconstituirea parcului renascentist cu amenajarea cursului de apă, a curţii de primire şi a grădinii, ca părţi ale obiectivului turistic unitar, respectiv consolidarea zidurilor de incintă, refacerea porţilor şi completarea împrejmuirilor pe latura nordică. Valoarea totală a proiectului depus este de peste 44 milioane de lei. De asemenea, a mai fost depus în acest an un proiect vizând reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii Ialomiţei din Masivul Bucegi. Valoarea acestuia este de aproape 6,5 milioane de lei, a mai spus sursa citată.