Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Declaraţia de independenţă a Huawei: propriul sistem de operare

Perspective /

Declaraţia de independenţă a Huawei: propriul sistem de operare
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Războiul economic dintre SUA şi China a obligat marile companii asiatice să se reorienteze. Afectată din plin de neînţelegerile de pe axa Washington - Beijing, compania Huawei a decis să schimbe strategia, pentru a diminua pierderile.

    Huawei a prezentat în luna august propriul sistem de operare, în condiţiile în care se confruntă cu ameninţarea pierderii accesului la sistemele Android, cu care sunt echipate tabletele şi smartphone-urile grupului chinez de telecomunicaţii. Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea producător de smartphone-uri la nivel global. Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington. Richard Yu, director în cadrul Huawei, a anunţat la o conferinţă de presă desfăşurată în oraşul Dongguan, că noul sistem, numit HarmonyOS sau HongMeng în chineză, "va aduce lumii mai multă armonie şi avantaje". "Harmony OS este complet diferit de Android şi iOS", a adăugat Yu, referindu-se la sistemele de operare dezvoltate de Google şi Apple. În oraşul Dongguan din sudul Chinei Huawei a construit un campus extravagant, inspirat din oraşele europene.

    Mult aşteptatul soft este considerat crucial pentru supravieţuirea Huawei dacă nu va mai avea acces la Android, sistem de operare al Google. Prima versiune a sistemului de operare va fi lansată anul acesta pe unele produse Huawei iar în următorii trei ani pe toate dispozitivele companiei. Deocamdată, Huawei va folosi Android pentru telefoanele sale mobile inteligente. Iniţial HarmonyOS va fi dezvoltat în China, apoi va fi disponibil pe plan global.

    Pe de altă parte, Huawei Technologies Co Ltd intenţionează să investească în următorii trei ani aproximativ 800 de milioane de dolari în construirea unei fabrici în Brazilia, care va produce atât pentru piaţa internă cât şi pentru cea externă, a anunţat guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria. Investiţia vine pe fondul extinderii prezenţei grupului chinez de telecomunicaţii în America Latină, pentru a contracara problemele din SUA. Fabrica va avea 1.000 de angajaţi şi va produce telefoane mobile inteligente şi echipamente de telecomunicaţii, pentru a face faţă cererii în urma licitaţiei pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G, care ar urma să aibă loc în martie 2020 în Brazilia. Huawei, care este prezent de 21 de ani pe piaţa din Brazilia, are deja o fabrică în statul Sao Paulo, cu 2.000 de angajaţi, unde se produc echipamente pentru infrastructura de telecomunicaţii. Pentru piaţa braziliană, Huawei importă dispozitivele din China, dar costurile ar fi mai scăzute dacă le-ar produce pe plan local. Alţi furnizori globali de echipamente de reţea 5G cu fabrici în statul Sao Paulo sunt Ericsson (Suedia) şi Nokia Oyj (Finlanda). Cele două companii nu au dorit să comenteze intenţia Huawei de a se extinde pe piaţa din Brazilia.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional