Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2023

DRUMURI JUDEŢENEMaramureş: Singura speranţă vine de la PNDI

F.A. Investiţii /

Maramureş: Singura speranţă vine de la PNDI

În judeţul Maramureş singurul proiect de lucrări de infrastructură aflat în derulare este "Reabilitarea traseului de drum judeţean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Şugatag (DJ 109 F) - Călineşti (DJ 185)- Bârsana" (56 km), finanţat din fonduri europene. Contractul de finanţare a fost semnat în aprilie 2009, lucrările urmând să fie finalizate în septembrie 2012. Contractul pentru execuţia lucrărilor, în valoare de 68,13 milioane lei, a fost atribuit prin licitaţie firmei "Selina" Oradea, în februarie 2010.

Întrucât în acest an nu există lucrări de investiţii în infrastructură, nu există buget alocat, cu excepţia celor menţionate mai sus, ne-a precizat domnul Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Pentru Programul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii au fost depuse 29 de proiecte, dintre care au fost aprobate 23.

Faţă de drumurile cuprinse in PNDI, pe reţeaua de drumuri judeţene din Maramureş în lungime totală de peste 790 km sunt necesare lucrări de reabilitare sau modernizare, întrucât capacitatea portantă a structurii rutiere nu este dimensionată pentru valorile de trafic rutier şi mai ales trafic greu, necesitând şi îmbunătăţirea elementelor geometrice ale traseelor în plan orizontal şi vertical. Totodată, sunt necesare lucrări de reabilitare la lucrările de artă existentă (de ex. Pod peste râul Şomeş în localitatea Ardusat). Cât priveşte finanţarea acestor obiective, prin bugetul local se acoperă doar în parte lucrările de întreţinere necesare, neexistând resurse financiare suficiente pentru demararea lucrărilor de investiţii, ne-a precizat preşedintele CJ Mara­mureş, domnul Mircea Man.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional