Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2021
Abonament gratuit

EDUARD UZUNOV, EXPERT IMOBILIAR:''Există cel puţin 15 detalii pe care le urmăresc milionarii, când îşi aleg o casă de lux"

Ştirile Zilei /

''Există cel puţin 15 detalii pe care le urmăresc milionarii, când îşi aleg o casă de lux"

Eduard Uzunov, expertul Regatta, prezintă cele 15 detalii pe care le urmăresc milionarii, atunci când vor să cumpere o locuinţă de top.

"Pe piaţa din România, toate proprietăţile sunt declarate ca fiind LUX, dar cine ştie ce vrea de la o casă la cel mai înalt nivel apreciază doar ce e cu adevărat luxos. Aceşti oameni nu întreabă niciodată cât costă întreţinerea vilei sau apartamentului pe timp de iarnă sau cât se plăteşte paznicul de la barieră, pentru că ei pot face faţă cheltuielor pentru serviciile lunare de tip concierge pe care le oferă administratorii unor astfel de imobile sau de cartiere", a declarat Eduard Uzunov.

Potrivit expertului Regatta, un milionar aflat în căutarea unei reşedinţe implică aproape toate simţurile în alegerea imobilului de vis.

Spre exemplu, simţul vizual trebuie să fie plăcut impresionat de deschiderea şi structura spaţiului, dar şi de priveliştea pe care o oferă ferestrele. Mai mult decât atât, privirea nu trebuie să se oprească asupra unor calorifere sau aparate de aer condiţionat.

"Cele mai apreciate locuinţe sunt cele care oferă privelişte spre un lac, un parc sau o pădure", explică Eduard Uzunov.

El spune, de asemenea, că auzul este, de asemenea, un factor decisiv în alegerea locuinţei, pentru că oricine caută luxul nu vrea să audă nimic dinspre casele vecinilor, dinspre instalaţia de încălzire ori de la baie.

La fel de important este, însă şi simţul olfactiv al clientului, care poate fi cucerit de o aromă creată special pentru a oferi sentimentul luxului suprem. "Proprietarii unor astfel de imobile ştiu toate aceste detalii şi reuşesc să impresioneze, fără prea multe explicaţii. În imobiliare e ca în artă, fiecare trebuie să vadă la casa respectivă, dincolo de partea tehnică, partea de suflet, iar aceasta nu poate şi nu trebuie detaliată de cineva, ci trebuie simţită de cel care va locui acolo", conchide expertul imobiliar.

Iată cele 15 detalii pe care le urmăresc cei care îşi permit o locuinţă de lux:

1. Apropierea de un parc sau de o zonă verde este unul din principalele atuuri pe care trebuie să le ofere o astfel de proprietate.

2. Amplasarea într-o zonă care să nu permită ridicarea unei construcţii care să obtureze priveliştea şi să creeze disconfort vizual.

3. În cazul apartamentelor aflate în clădiri cu mai multe etaje, o recepţie a imobilului este un must have confortabil. Spre exemplu, o astfel de recepţie a unui imobil de lux are 600 de metri suprafaţă şi o înălţime de nouă metri, iar spaţiul dispune de zone de întâlnire, în care poţi organiza întrevederi "la tine acasă", fără a aduce persoanele respective în propriul apartament, zone de caffee concert, cu pian, grupuri sanitare pe măsură şi chiar un bufet pentru servirea cafelei, a unui croissant sau unui ceai.

4. Înălţimea camerelor locuinţei trebuie să fie de minimum 3 metri utili, dar idealul este de 4 metri, precum sunt locuinţele vechi, din Franţa.

5. Sistemul de încălzire să fie montat în pardoseală şi să nu existe niciun fel de ţevi sau calorifere la vedere.

6. Climatizarea să se realizeze vara prin instalaţii montate în pereţi, care pot fi reglate individual, în fiecare cameră, prin panouri electronice.

7. Zgomotul ţevilor sau cel specific unei centrale nu trebuie să existe într-o locuinţă de lux.

8. Existenţa serviciilor de tip concierge sau un valet parking sunt o garanţie a luxului.

9. Serviciile de curăţenie sau cele de curăţătorie, care îţi preiau de la uşă hainele şi ţi le aduc spălate şi călcate, în câteva ore, sunt, de asemenea, la mare căutare.

10. Mirosurile care te însoţesc de la intrarea în imobil - fie el individual sau cu mai multe apartamente - şi până în ultima cameră a locuinţei trebuie să fie asigurate prin odorizante special create.

11. Accesul către imobilul respectiv să fie impecabil, pe drum asfaltat şi destul de lat cât să încapă două maşini în paralel.

12. Imobilul să dispună de spaţii rezervate pntru parcare.

13. Rampele şi pantele de acces nu trebuie să aibă înclinaţie mare, pentru a putea avea acces şi maşinile sport, foarte joase, precum Lamborghini sau Ferrari.

14. Calitatea materialor utilizate în amenajări să fie de cel mai înalt nivel.

15. Nivelul finisajelor să îi permită viitorului proprietar să îşi pună amprenta personală asupra imobilului, măcar printr-un tapet la care visează, prin mobilier şi decoruri în stilul propriu. Cu alte cuvinte, casa nu trebuie să fie "la cheie, ci să poată fi adaptată.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 2 / 2021

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional