Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Eurostat: România - cea mai importantă creştere în domeniul lucrărilor de construcţii

Internaţional /

Eurostat: România - cea mai importantă creştere în domeniul lucrărilor de construcţii
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Ţ ara noastră stă bine în privinţa lucrărilor de construcţii, comparativ cu celelalte membre al Uniunii Europene. Lucră­rile de construcţii au scăzut în iunie cu 1% în zona euro şi cu 0,6% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, când se înregistrase un avans de 0,2% în zona euro şi de 0,3% în UE, în timp ce România a fost statul membru UE cu cea mai importantă creştere în iunie, arată datele publicate în luna august de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat). În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în iunie s-au consemnat în România (3,6%), Suedia (3%) şi Cehia (2,5%), cele mai semnificative scăderi fiind în Germania (minus 2,8%), Franţa (minus 2,5%), Slovacia şi Ungaria (ambele cu minus 1,4%). Datele Eurostat arată că, în iunie, comparativ cu perioada similară din 2022, lucrările de construcţii au scăzut cu 0,3% în zona euro şi au rămas nemodificate în Uniunea Europeană. În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii în iunie, comparativ cu perioada similară din 2022, s-au înregistrat în Slovenia (24,9%), România (15,3%) şi Spania (9,5%), iar cele mai semnificative scăderi în Finlanda (minus 5,2%), Ungaria (minus 3,9%) şi Austria (minus 3,3%).

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Companii

  Internaţional