Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

INDUSTRIA SMART-CITY Primăria Sectorului 1 vrea să implementeze un sistem de management integrat al deşeurilor

Smart City /

Primăria Sectorului 1 vrea să implementeze un sistem de management integrat al deşeurilor
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Implementarea unui sistem de management integrat al deşeurilor, care să permită o colectare selectivă reală şi o sortare folosind echipamente de ultimă generaţie, este unul din proiectele Primăriei Sectorului 1 al Capitalei în domeniul "smart-city". Reprezentanţii mass-media ai Primăriei Sectorului 1 ne-au transmis: "Prin această măsură intenţionăm să monitorizăm permanent colectarea şi selectarea deşeurilor şi să comunicăm transparent cotele de reciclare atinse, Sectorul 1 dorind să-şi păstreze renumele de sector verde".

  Un alt proiect "smart-city" pe care Primăria Sectorului 1 îl are în vedere este amenajarea unei staţii de tratare a deşeurilor pentru ca la groapa de gunoi să fie depusă o cantitate de deşeuri redusă considerabil, sub forma unui material inert, care nu poluează aerul Capitalei. De asemenea, Primăria Sectorului 1 mai intenţionează să construiască o staţie de concasare pentru ca deşeurile materialelor de construcţii să fie reciclate şi reintroduse în circuitul firesc, eliminând depozitele necontrolate. Alte proiecte de smart-city ale Primăriei Sectorului 1 sunt: construirea unei staţii de compost, pentru ca din gunoi uscat să rezulte pământ de flori; construirea unei staţii ce produce RDF (Refused Derived Fuel), adică combustibil alternativ.

  Acesta poate fi folosit la CET Griviţa pentru a produce energie sau la viitorul incinerator pe care îl va deţine Primăria Municipiului Bucureşti; introducerea de intranet în toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1; plata taxelor şi impozitelor locale exclusiv online pentru a reduce birocraţia.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective