Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

INFRASTRUCTURA RUTIERĂBrăila: Întreţinerea infrastructurii rutiere se finanţează din bugetul propriu

F.A. Investiţii /

Brăila: Întreţinerea infrastructurii rutiere se finanţează din bugetul propriu

Proiectele de infrastructură prind contur în judeţul Brăila. În acest an, Consiliul Judeean are în vedere elaborarea de documentaţii la nivel de studiu de fezabilitate pentru reabilitarea a circa 194 kilometri de drumuri judeţene, dar şi amplasarea de parapet metalic şi montaje indicatoare penru siguranţa traficului rutier.

În total vor fi alocate aproape 10 milioane de lei, din care vor fi finanţate şi lucrări de întreţinere prin plombări la 13 drumuri judeţene cu o suprafaţă totală de 68.000 metri pătrati. Lucrările pentru siguranţa circulaţiei presupun montarea de parapet metalic-160 m şi montarea table indicatoare - 200 bucăţi. Vor fi efectuarte lucrări de întreţinere drumuri pietruite pe 36 km.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun, însă, că principalele probleme întâmpinate în derularea proiecteler sunt cauzate de lipsa banilor. Numai în cazul acestor proiecte, Consiliului Judetean va da bani penru executarea studiului de fezabilatate, iar lucrările de investiţii ar urma să fie finanţate fie din bugetul propriu sau fonduri europene.

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a precizat: "Parte din proiectele pen­tru care nu s-au obţinut bani europeni s-au introdus în programele de finanţare guver­namentale privind reabi­litarea şi modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi de interes local".

Problema banilor se va accentua în acest an, mai ales că bugetul alocat pentru infrastructura rutieră a scăzut cu circa 3 milioane de euro în 2011, faţă de 2010. Bugetul aprobat pentru infrastructura rutieră în anul 2011 este de 9,94 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional