Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

INVESTIŢIE DIN FONDURI MDLPAOradea are o sală polivalentă multifuncţională

Investiţii /

Oradea are o sală polivalentă multifuncţională
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Oradea are o sală polivalentă multifuncţională, care va putea găzdui diverse acţiuni sportive-culturale. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că noua Sală Polivalentă din Oradea, construită din fondurile MDLPA cu 120 de milioane de lei, este o investiţie de cea mai înaltă performanţă şi tehnologie, care le va aduce bucurie tuturor bihorenilor şi care va găzdui atât competiţii sportive, cât şi alte evenimente de amploare: "Este un moment de bucurie pentru noi toţi că vom avea de acum o infrastructură modernă sportivă şi nu numai, construită pentru orădeni, pentru bihoreni, care va fi inaugurată pe 20 aprilie cu show-ul All Star Game-ului baschetului masculin românesc. Vreau să menţionez colaborarea foarte bună pe care am avut-o cu Primăria Oradea, care este beneficiarul acestei investiţii, finanţator fiind Ministerul Dezvoltării. Am luat în considerare solicitările primăriei pentru un sistem de sonorizare mai performant, care să facă faţă şi la concerte, respectiv pentru suprafaţa de joc pe care o vedeţi acum, care este cea mai modernă azi în România".

  Noua Sală Polivalentă din Oradea, construită în trei ani de o asociere de firme condusă de Construcţii Erbaşu, va putea găzdui 5.300 de spectatori şi este concepută să ofere spaţiu pentru 7.200 de locuri, pentru diferite evenimente de amploare, nu doar sportive, întâlniri internaţionale, congrese, concerte, expoziţii şi târguri.

  Potrivit managerului de proiect Ionuţ Lapca, Sala Polivalentă are o amprentă la sol de circa 10.000 metri pătraţi, parter, plus două nivele, construită din cadre de beton armat şi o şarpantă metalică, cu deschidere de 82 de metri. Pe lângă spaţiul central, arena şi gradene, clădirea cuprinde un teren de antrenament prin care se face acces direct din exterior ca să se monteze cu uşurinţă o scenă, patru vestiare, din care unul personalizat pentru CSM Oradea, pentru jucători, antrenori şi arbitri, săli de forţă, de relaxare, cu saună, băi, zone pentru mass-media, administraţie, sectorul pentru VIP-uri. Ionuţ Lapca a declarat: "Este o clădire foarte importantă din portofoliul nostru, Construcţii Erbaşu. Ne bucurăm că am finalizat-o la timp şi conform proiectului, pe care tot noi l-am realizat. Este o clădire multifuncţională, dotată la ultimele standarde, ce va putea găzdui competiţii sportive de nivel foarte înalt, FIBA level one, adică finale de Champions League la baschet, dar şi evenimente cultural-artistice. Suprafaţa de joc este cea mai bună din lume, în NBA, în Statele Unite, toate suprafeţele de joc sunt ca şi aceasta. E un arţar canadian, lemn masiv, de doi centimetri grosime, peste padele de cauciuc şi de lemn".

  Investiţia de circa 30 milioane de euro a fost finanţată în cea mai mare măsură, 24 de milioane de euro, de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, iar Primăria Oradea a realizat o investiţie separată de circa 5,2 milioane de euro, pentru reţelele de canalizare, de încălzire (inclusiv cu apă geotermală), racordarea la reţeaua electrică, precum şi amenajările exterioare: alei de acces, parcări, spaţii verzi, pavaj. În exterior, sunt amenajate în total 820 de locuri de parcare, din care 790 pentru autoturisme, 22 pentru autocare şi 8 pentru tiruri. Ministrul Cseke a amintit, în context, că MDLPA are în portofoliul de construcţie alte două săli polivalente, ce vor fi inaugurate anul acesta, la Piteşti şi Bistriţa, fiind în curs de execuţie Sala Polivalentă de la Constanţa, iar în faza de proiect sunt cele de la Braşov, Iaşi şi Timişoara.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective