Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

INVESTIŢII AEROPORTURIAeroportul Internaţional Cluj-Napoca

F.A. Investiţii /

Licitaţie pentru construirea unei piste noi de 2.100 m

Pentru modernizarea Aero­portului Internaţional Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj are în derulare două mari proiecte. Primul proiect are în vedere construirea unei noi piste de decolare - aterizare de 3.500 m. Acest lucru se va realiza în două etape. În prima etapă va fi construită o pistă de 2.100 m lungime, cu sistemele de navigabilitate corespunzătoare, precum şi construirea căilor de rulare aferente. În etapa a doua, pista va fi extinsă de la 2.100 m la 3.500 m.

La mijlocul lunii iunie era în curs de desfăşurare procedura de licitaţie publică pentru prima etapă a proiectului. Finanţarea proiectului este constituită din fonduri proprii, credite bancare, fonduri externe nerambursabile, alocaţii bugetare şi alte fonduri legal constituite cu destinaţia de investiţii, ne-a precizat domnul David Ciceo, director general al R.A. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

Al doilea proiect important aflat în derulare se referă la construirea unui terminal cargo. La mijlocul lunii iunie acesta se afla în faza de studii.

În perspectivă, în planul de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca este prevăzută şi o intervenţie de modernizare şi extindere a infrastructurii aeroportuare, respectiv construirea de suprafeţe de mişcare (cale de rulare şi platformă de îmbarcare - debarcare), a adăugat domnul Ciceo.

În prezent, Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca "analizează toate posibilităţile de finanţare a obiectivelor de infrastructură menţionate, inclusiv cea prin parteneriat public-privat/ concesiune, în vedere identificării soluţiei optime pentru realizarea acestor obiective", afirmă domnul David Ciceo.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective