Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Municipalitatea Buzău investeşte 500 milioane lei în amenajarea unor creşe şi grădiniţe

Ana Felea Investiţii /

Municipalitatea Buzău investeşte 500 milioane lei în amenajarea unor creşe şi grădiniţe

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Trei grădiniţe din municipiul Buzău vor arată cu totul altfel în maximum zece luni, după ce acestea vor fi amenajate la exterior astfel încât să devină multifucţionale educative şi să le ofere copiilor mai multe posiblităţi de petrecere a orelor într-un mod creativ şi educativ.

  "Spatiul din aceste unităţi care oferă servicii de educaţie trebuie să fie amenajat primitor şi atractiv şi să contribuie la crearea unui climat educaţional favorabil şi să permită modularea, după necesităţile grupei. Pentru desfăşurarea procesului instructiv educativ, destinat copiilor care frecventează unităţile învăţământului preşcolar din municipiul Buzau, se impune reamenajarea şi modernizarea spatiilor exterioare, în vederea creării condiţiilor corespunzătoare, conform normelor în vigoare", se arată în proiectul de hotâre aprobat în Consiliul Local.

  Investiţia muncipalităţii se ridică la circa 500.000 de lei, iar cu aceşti bani vor fi create spaţii exterioare multifuncţionale educative pentru Grădiniţa cu Program Prelungit şi Cămin nr. 7, din Cart. Micro 14, Municipiul Buzău, judeţul Buzău; Grădiniţa cu Program Prelungit şi Cămin nr. 9, str. Vulturului, nr. 24, municipiul Buzău, judeţul Buzău şi Grădiniţa cu program normal nr. 18, din str. Academiei, nr. 1, cartier Broşteni, Municipiul Buzău.

  Avantajele proiectului

  În prezent, spaţiile exterioare (spaţiile verzi, spaţiile de joacă, aleile) sunt în mare parte neamenajate, fără a avea o funcţiune care ar putea fi folosită în scopuri educative, formaţionale, sportive de către copii. Principalele probleme cu care se confruntă pe linie de amenajări educative, potrivit iniţiatorului proiectului, sunt:

  -Lipsa spaţiilor amenajate cores­punzător pentru a petrece timp în aer liber;

  -Inexistenţa unui spaţiu versatil (interior cu posibilitatea deschiderii complete către exterior), pentru a găzdui anumite activităţi educative care se pot practica afară;

  -Lipsa unui spaţiu de joacă amenajat corespunzător normelor de siguranţă în vigoare;

  -Amenajarea banală a curţilor aferente, fără a avea un spaţiu liber verde pentru activităţi diverse;

  -Dispunerea aleilor este, în unele cazuri, chiar ineficientă;

  -Spaţiile exterioare nu sunt atractive pentru copii;

  -Lipsa diversificării spaţiilor din punct de vedere al amenajării;

  -Interesul scăzut al copiilor pentru a petrece timp afară;

  -Lipsa amenajării de zone diferite unde se pot desfăşura activităţi ce stimulează diferite părţi din programele educative.

  În aceste condiţii, pentru des­fă­şurarea procesului instructiv educativ, destinat copiilor care frecventează unităţile învăţământului preşcolar din municipiul Buzău, autorităţile locale au decis reamenajarea şi modernizarea spaţiilor exterioare, în vederea creării condiţiilor corespunzătoare, conform normelor în vigoare. În acest scop a fost întocmit un studiu de fezabilitate prin care s-a decis cum să arate cele trei spaţii ce urmea­ză să fie amenajate.

  "S-a urmărit o formă de amenajare care imită pe cat posibil un cadru natural, cu o dezvoltare organică, completat de câteva zone de joacă şi dotări, conforme cu normativele în vigoare, ce aduc confort şi siguranţă în exploatare", se arată în proiectul de hotărâre votat de aleşii locali în şedinţa din 30 iunie 2021.

  Spaţiul acoperit - mulţifunctional

  Construcţia ridicată pe structură uşoară deserveste multiple funcţiuni:

  - chicinetă;

  - mese activităţi;

  - bibliotecă minimală;

  - depozitare;

  - zonă proiecţii "smart technology"/

  Investiţia este prevăzută cu trasee asflatate, pavaj (chiar şi verde) sau marcaje cu jaloane/pietre/ borduri/ marcaje vopsite/etc., ce pot imita "circuite de străzi" sau trasee cu obstacole pentru acti­vităţi fizice/sport.

  În cadrul proiectului apare o zonă cu elemente de apă: iaz mic, fântână, apă curgătoare (activată de pompă). Şi una cu elemente de pământ: groapă de nisip delimitată perimetral de lemn sau pietre.

  De asemnea, sunt prevăzute buturugi sau elemente din lemn aranjate în formă de cerc pentru activităţi de grup ce dezvoltă lucru în echipa, exerciţii de comu­nicare etc.

  Printre altele, poate fi amenajat un mic amfiteatru cu scenă pentru activităţi tip teatru/serbări/ prezentări pentru copii şi părinţi şi un spaţiu de joacă clasic, minimal, alcătuit din elemente simple geometrice (lemn sau metal) pentru grădiniţele care nu au astfel de spaţii.

  Scopul principal este amenajarea celorlalte zone care stimuleaza lucrul în echipă, comunicarea, dezvoltarea de aptitudini creative/ educative.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective