Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2021
Abonament gratuit

Parcuri industrialeAlinso Group continuă investiţiile în Ploieşti West Park

F.A. Investiţii /

Alinso Group continuă investiţiile în Ploieşti West Park
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Dezvoltatorul belgian de spaţii industriale, Alinso Group, intenţionează să construiască în viitorul apropiat clădiri cu o suprafaţă de 50.000 mp în cadrul parcului industrial Ploieşti West Park, ne-a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group.

  Până în prezent, Alinso a dezvoltat în jur de 90 de hectare din suprafaţa totală de 285 de hectare a parcului industrial, livrând aproximativ 130.000 mp de depozite clasa A. "Suntem foarte mulţumiţi de operaţiunile din România. Rata noastră de ocupare este de 95%", ne-a precizat domnul Lokere.

  Compania are în plan şi alte proiecte pentru România, însă demararea lucrărilor este dependentă de cerere. "Cererea va rămâne la un nivel foarte înalt, aşa cum a fost şi până acum", crede Ivan Lokere.

  Având în vedere reducerea semnificativă a preţurilor în ultimii ani, după ce acestea s-au situat în trecut la un nivel prea ridicat, care nu era rezonabil din punct de vedere economic, reprezentantul Alinso Group vede doar potenţial de creştere pentru piaţa de profil.

  Dezvoltatorul belgian s-a remarcat pe piaţă şi prin preocuparea pentru sustenabilitatea şi eficienţa energetică a proiectelor realizate. "Eficienţa energetică reprezintă una dintre valorile de bază ale companiei noastre", afirmă domnul Lokere.

  În acest sens, Alinso a instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor existente în Ploieşti West Park în cadrul unui proiect cu o capacitate de 5 MWp. În această vară, dezvoltatorul intenţionează să realizeze un al doilea proiect de panouri fotovoltaice în parcul industrial din Ploieşti, cu o capacitate de 11 MWp.

  De asemenea, belgienii au construit primul depozit industrial din România certificat BREEAM. În prezent, clădirea este aproape complet ocupată.

  Compania a mai realizat în România şi un terminal intermodal - Allianso Terminal, situat la doar 2,5 km distanţă şi în completarea facilităţilor oferite de Ploieşti West Park.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Licitaţii

  Bursa Construcţiilor 2 / 2021

  Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

  Investiţii

  Perspective

  Legea

  Companii

  Internaţional