Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

PARTENERIAT PUBLIC-PRIVATSatu Mare: În toamnă vor demara procedurile pentru gestiunea serviciului de iluminat public

F.A. Investiţii /

Iuliu Ilyeş, primarul municipiului Satu Mare

Iuliu Ilyeş, primarul municipiului Satu Mare

Primăria municipiului Satu Mare intenţionează să delege gestiunea serviciului de iluminat public aparţinând societăţii "Electrica Transilvania Nord-Vest" SA prin încheierea unui contract de utilizare cu titlu gratuit, pentru toată perioada de derulare a parteneriatului, potrivit domnului Iuliu Ilyeş, primarul municipiului Satu Mare.

Primăria va intra ca parte în contractul de parteneriat public-privat cu bunurile proprii realizate din investiţiile instituţiei şi cu aceste contracte de utilizare. "Intenţionăm demararea procedurilor pentru realizarea unui parteneriat public-privat în lunile septembrie-octombrie 2011", a adăugat primarul Ilyeş.

Prin formula parteneriatului se înfiinţează o societatea comercială cu capital mixt public şi privat care va putea administra într-un mod mult mai flexibil evoluţia dezvoltării unui sistem de iluminat urban, pe un interval de timp relativ mare, de 15 ani.

Dezavantajele parteneriatului în cazul iluminatului public rezidă în acest caz în faptul că majoritatea investiţiilor în sectorul de iluminat public derulate de Primărie au fost realizate pe "taxă de racordare", ceea ce înseamnă că aceste bunuri au intrat în patrimoniul "Electrica" SA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional